Roda de Ter incorpora més de 400.000 euros al pressupost per inversions en serveis i infraestructures

Última revisió 23-05-2024 09:04
23/05/2024

Es va aprovar en el ple de maig que es va fer aquest dimarts dia 21 i on es van rebutjar dues mocions sobre trànsit i mobilitat.

L'Ajuntament de Roda de Ter va aprovar en el ple ordinari de maig la incorporació de 568.734 € al pressupost municipal. La regidora d'Hisenda, Montse Garcia (IPR), destacava en el plenari del dimarts 21 de maig que el 75% d'aquesta modificació de crèdit (432.794 €) es destinarà a inversions, sigui per a noves inversions o per «suplementar» partides existents. Els diners que s'incorporen al pressupost procedeixen de romanent de tresoreria, un cop tancant l'exercici 2023, i es destinaran a «millorar serveis i infraestructures» i generar «impacte positiu» en alguns dels serveis que ja presta el consistori.

Entre la més d'una quinzena d'inversions que s'hi han incorporat hi ha un nou sistema de tancaments a l'entrada de l'escola Emili Teixidor, la millora i la sincronització de semàfors del municipi a través d'un sistema de GPS, la climatització d'un espai dels centres educatius del municipi, la instal·lació d'un nou parc d'aigua als jardins de la Blava, la compra de mobiliari per L'Espai o la biblioteca Bac de Roda, ampliar els diners destinats a la compra d'un vehicle per a la brigada, arreglar la sala de calderes de Can Planoles o una nova senyalització lluminosa i un desfibril·lador portàtil que utilitzaran els vigilants municipals (vegeu quadre d'inversions).

També es destinen diners als capítols II (despeses en béns corrents i serveis) per donar resposta a «necessitats immediates» per l'augment de costos de combustibles, conservació de Can Planoles... i capítol IV (transferències corrents) per a subvencions amb la Fundació Impulsa per a la inserció laboral de joves i la Cooperativa Sostenible del Ter, entitat ciutadana local que treballa per a la transició energètica.

El punt va tirar endavant amb els 7 vots favorables dels partits que formen el govern (ERC, IPR i Sumem per Roda), dues abstencions (Junts per Roda i la regidora no adscrita, Marta Pascuet) i 4 vots en contra (Ara Roda i Rodem). Esteve Franch (Ara Roda) va justificar el vot pel fet de ser la cinquena modificació de crèdit de l'actual exercici. Va retreure que algunes modificacions es vehiculin a través de decrets d'alcaldia o que s'incorpori romanent de tresoreria «alegrement». Joan Moreno (Rodem) va justificar el seu vot per no compartir determinades partides com la instal·lació de tancaments a la porxada de l'Escola Emili Teixidor o la sincronització de semàfors, ja que considera que aquests problemes requereixen d'altres solucions. Marta Rovira (Junts per Roda de Ter) va dir que la seva abstenció és perquè «no són les nostres prioritats» i considera que «val més ser previsor» davant del dubte sobre si es pot incorporar romanent al pressupost. Marta Pascuet (regidora no adscrita) va dir que «tot i la bona comunicació» amb el govern «no coincidim amb les prioritats».

  • Podeu ampliar la informació del ple a la nota de premsa adjunta. AQUÍ
  • Podeu veure el ple al canal de Youtube. AQUÍ

 

 

Imatge de la sessió del ple municipal del 21 de maig de 2024, a la sala de plens de l'Ajuntament de Roda.
Imatge de la sessió del ple municipal del 21 de maig de 2024, a la sala de plens de l'Ajuntament de Roda.