Dates: Es celebra el primer diumenge de maig.
Té per objectiu contribuir a la recuperació, difusió i re valorització de les llavors locals, o tradicionals, així com afavorir el contacte entre productors i consumidors, a més de fomentar la cooperació entre pagesos i artesans que produeixen aliments ecològics i de proximitat. En aquesta primera edició de la Fira hi ha hagut un Espai d'intercanvi de llavor i derivats, un Mercat de productes ecològics i artesanals i un Espai per donar-se a conèixer. També hi trobàvem l’Espai Aprèn amb xerrades, exposicions i tallers sobre la temàtica de la fira, l'entorn rural i la història de Roda de Ter; i l’Espai Tasta’m, destinat al tast de productes de la mateixa Fira.
Organitza: Ajuntament de Roda de Ter - Regidoria de Promoció Econòmica i coordinació Fira.
Contacte: Núria Alberch · Tel: 93 850 00 75 · E-mail: alberchvn@rodadeter.cat
FIRA DEL PESCADOR
Dates: Es celebra l’últim cap de setmana de juliol.
Cap de setmana amb Fira dedicada al mon de la pesca esportiva, amb concursos de pesca per a totes les edats, xerrades, estands comercials, arrosada i activitats de lleure.
Organitza: Ajuntament de Roda de Ter- Regidoria de Promoció Econòmica i Societat de Pescadors Esportius de Roda de Ter.
Contacte: Núria Alberch · Tel: 93 850 00 75 · E-mail: alberchvn@rodadeter.cat
Dates: Es celebra dos caps de setmana abans de Nadal.
Coincidint amb la inauguració dels Diorames de l'Agrupació Pessebrista de Roda té lloc una fira d'artesans locals que mostra la diversitat dels productes que elaboren. És l'inici de totes les activitats que giren entorn al Nadal: Poema de Nadal, Pastorets, Cavalcada de Reis, etc.
Organitza: Ajuntament de Roda de Ter - Regidoria de Promoció Econòmica
Contacte: Núria Alberch · Tel.: 93 850 00 75 · E-mail: alberchvn@rodadeter.cat
Dates: el cap de setmana següent de la data oficial de celebració.
El carnestoltes és una de les festes més participatives de Roda. Entre altres activitats cal destacar la Baixada de Carretons amb què comença el Carnestoltes (divendres); el botiguer disfressat, la rua, sopar de carnaval i ball de disfresses (dissabte); enterrament de la sardina (diumenge).
Organitza: Ajuntament de Roda de Ter- Regidoria de Cultura i la Comissió de Carnestoltes.
Dates: durant tot el mes d'abril i especialment entorn al dia 23.
Sant Jordi es commemora amb diverses activitats adreçades al públic familiar i també a l'escolar. Des del Rodacontes a la Biblioteca Pública, passant per teatre per a les escoles, rua de dracs, festa de l'intercanvi de llibres i, roses a la Plaça Major.
Organitza: Ajuntament de Roda de Ter, en col·laboració amb la Biblioteca Pública Bac de Roda, Gemi i Casalot.
Dates: El darrer diumenge de juny.
La trobada aplega associacions de puntaires d'arreu de Catalunya, que es reuneixen a partir de les 10 del matí al carrer Bac.
Organitza: Escola de Puntaires 'Boixet Roda' - Ajuntament de Roda de Ter/Regidoria de Cultura.
Dates: 2n. Cap de Setmana de Juliol
Festival de música tradicional que presenta diverses activitats com ara concerts, balls, espectacles de carrer i animació infantil. També inclou actuacions de grups internacionals que participen al Festival de Música de Cantonigròs allotjats a Roda.
Organitza: Ajuntament de Roda de Ter- Regidoria de Cultura i Comissió de Rodafolk.
Dates: 23 de setembre.
La Festa gran de Roda té lloc entorn al 23 de setembre. Entre els actes que s'hi celebren hi ha el Pregó d'inici, seguit de correfocs, la cercavila de Gegants i Capgrossos, el concert i serenates, diferents activitats per a nens, i la cloenda amb el castell de focs. Una part molt important d'actes s'organitzen en el marc de les Barrakes, que apleguen diverses entitats rodenques amb l'organització i coordinació de l'Assemblea de Joves.
Organitza: Ajuntament de Roda de Ter- Regidoria de Cultura i diverses entitats.