Societat de pescadors esportius de Roda de Ter

Els pescadors de Roda estan federats des de l’any 1951. Tenen documentació visual d’una “Fiesta del Pez de Roda de Ter” de l’any 1918. Actualment compten amb 270 socis i són un centenar de pescadors en actiu.

Organitzen 5 campionats de pesca puntuables en les classificacions a nivell Català. També organitzen la Fira del pescador, en què es celebren 4 competicions. Els campionats són el mes de juny, setembre i octubre.

Es realitza pesca sense mort: es pesca amb una xarxa, es pesa i mesura el peix i es torna a l’aigua. Es valoren el peix més pesant i la peça més gran. 

Per poder pescar, cal treure’s la llicència de pesca de la Generalitat i també demanar el permís de “coto” (la zona de Roda és el TE020). A més, es pot ser soci de la Societat de pescadors i així tenir facilitats per apuntar-se a les competicions i obtenir els permisos de pesca. 

Publiquen les classificacions i el punt de trobada de les competicions a través de Facebook, i a nivell presencial se’ls pot contactar a través de la botiga JJ Pesca Sport, situada al carrer de Sant Antoni Maria Claret.

Des de la societat de pescadors tenen cura de la neteja del riu i denuncien els abocaments il·legals que s’hi produeixen. 

 

08510 - Roda de Ter

Última revisió 2021-07-06 12:17:33