Roda de Ter instal·larà programadors horaris en els semàfors de la C-153, a prop del CAP

Última revisió 21-05-2024 14:06
21/05/2024

L'objectiu és disposar d'un sistema que permeti posar en intermitent aquests semàfors per agilitzar el pas del trànsit en les hores puntes. 

Roda de Ter té previst instal·lar programadors horaris als semàfors de la C-153 a l'altura del CAP. L'objectiu és disposar d'un sistema que permeti posar en intermitent aquests semàfors per agilitzar el pas del trànsit en les hores puntes. Aquest s'ha de poder activar i desactivar, tot garantint que es compleixin els límits de velocitat i la seguretat dels vianants en les hores que hi ha menys circulació.

L'alcalde de Roda de Ter, Toni Mas, diu que coincidint amb les obres del desplegament de la fibra òptica es va fer un estudi de com funcionaven tots els semàfors que hi ha a la C153 al pas pel municipi. Pendent de l'anàlisi que en determinin el cost i la viabilitat tècnica, la solució «òptima a mitjà-llarg termini seria la instal·lació d'un sistema de semàfors via GPS». Aquesta tecnologia avançada de control de trànsit permet optimitzar els temps de canvi dels semàfors en funció del flux de trànsit en temps real. El sistema ja implantat en altres ciutats permet la gestió més eficient del trànsit urbà, reduint embussos i millorant la fluïdesa dels vehicles i permet una configuració personalitzada pel pas de vehicles d'emergència o autobusos de transport públic.

PRIMERA ACTUACIÓ A LA ZONA DEL CAP AMB SEMÀFORS EN TARONJA INTERMITENT

Ara, però es vol fer una primera actuació a la zona del CAP que «és on es va determinar que hi havia embussos i hi havia una solució que es pot aplicar curt termini». Aquesta passa per un sistema que permeti posar els semàfors en intermitent en les hores puntes. Els semàfors intermitents han permès «disminuir les cues» però també ha generat «algunes dificultats en algunes cruïlles». Per això, ara el consistori vol optar per tenir un sistema mixt que permeti activar i desactivar els semàfors ambres en funció de les necessitats i que garanteixi la seguretat dels vianants. Per això, més enllà del sistema que permeti canviar el mode dels semàfors, també s'estan estudiant noves mesures que facilitin la seguretat dels vianants.