Roda de Ter compte amb un Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua (GSAM)

Última revisió 14-03-2024 10:32
14/03/2024

La regidora d’Acció Social, Griselda Arrey, va assistir a la sessió inaugural del Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua (GSAM) que s’ha promogut des de l’Ajuntament de Roda de Ter. Es un recurs de suport psicològic per a persones cuidadores no professionals.

La regidora va posar en valor la tasca de les persones cuidadores: “Sabem que la vostra feina és molt més que una tasca. És un acte d’amor, de dedicació i de sacrifici”. Arrey va afegir que: “Sovint, en la dedicació constant als altres, deixem de banda les nostres pròpies necessitats emocionals i físiques”. El Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua (GSAM) és un espai de relació, de suport emocional i d’intercanvi d’experiències i ajuda mútua entre persones cuidadores no professionals. No és un curs de formació. La regidora, que va qualificar aquest espai de “refugi”, va assegurar que “no només hi trobareu suport i comprensió, sinó també una oportunitat per a reconèixer i explorar les vostres pròpies emocions i necessitats”.

Els objectius del grup són evitar la sobrecàrrega emocional i física de la cura, conèixer altres persones cuidadores, evitar la soledat i disminuir l’estrès.

Les persones que hi participin s’han de comprometre a:

• Compartir la seva experiència de cuidadora amb les altres persones que es troben en la mateixa situació que ella.
• Assistir a totes les sessions.

Es disposa d’un ajut d’un/a psicòlog/a i té una durada de 10 sessions d’una hora i mitja.
 

Per a més informació

  • Oficina de Serveis Socials de Roda de Ter (Can Vinyets). Tel. 93 854 03 77