Període de preinscripció al nou cicle formatiu d'activitats eqüestres de l'Institut de Roda de Ter

Última revisió 21-05-2024 08:31
21/05/2024

Del 24 al 30 de maig s'obre el període de preinscripció per apuntar-se al nou cicle formatiu de grau mitjà (CFGM) d'activitats eqüestres que impartirà l'Institut de Roda de Ter a partir del curs 2024-2025. L'institut rodenc serà el setè centre del país que oferirà aquesta formació i el tercer de titularitat pública.

Aquesta formació és l'oportunitat per treballar com a cuidador de cavalls, ensinistrador de poltres o genet professional i crear el t eu propi itinerari formatiu. El programa ofereix la possiblitat de continuar l'educació en nivells superiors dins l'àmbit eqüestre.

Consulta tota la informació de les matèries que s'imparteixen: AQUÍ

 

PREINSCRIPCIÓ I MATRÍCULA

Preinscripció: del 24 al 30 de maig
Matrícula: del 17 al 22 de juliol

 

UNA OFERTA FORMATIVA ÚNICA A LA ZONA I AMB COMPLICITATS DEL SECTOR

El CFGM en activitats eqüestres són uns estudis postobligatoris que capaciten per menar i cuidar el bestiar equí en cadascuna de les fases productives, i també per desenvolupar activitats de guia per itineraris eqüestres. La formació fa especial atenció especial a la seguretat i benestar animal, a la utilització i el manteniment de les instal·lacions, la maquinària i equips i a la normativa de benestar animal o de protecció ambiental. La durada és de 2.000 hores (1.650 hores en un centre educatiu i 350 hores en un centre de treball), distribuïdes en dos cursos acadèmics.

La directora de l'Institut Miquel Martí i Pol, Mercè Palau, explica que el mínim d'alumnes per  arrencar el cicle és de 10 però que es pot arribar a cobrir una demanda de fins als 25. El retorn rebut fins ara, quan encara no s'havia aprovat oficialment el cicle, és molt bo i «ja hem tingut trucades de gent que s'hi ha interessat». La presentació de sol·licituds començarà la darrera setmana de maig.

El cicle d'activitats eqüestres s'ofereix actualment en centres de Montferrer i Castellbò (Alt Urgell), Manresa (Bages), Sant Martí Vell (Gironès), Santa Susanna (Maresme), Mollerussa (Pla d'Urgell) i Torredembarra (Tarragonès) i ara s'hi sumarà Roda de Ter.

Nou cicle formatiu de grau mitjà (CFGM) d'activitats eqüestres a l'Institut de Roda de Ter a partir del curs 2024-2025
Nou cicle formatiu de grau mitjà (CFGM) d'activitats eqüestres a l'Institut de Roda de Ter a partir del curs 2024-2025