Nou joc infantil a la Plaça Espanya de Roda de Ter

Última revisió 23-01-2024 17:16
23/01/2024

La mainada de Roda de Ter ja pot gaudir del nou joc modular a la Plaça Espanya. Aquesta instal·lació, amb forma de castell, va ser el projecte més votat en un procés de participació ciutadana iniciat per l’Ajuntament de Roda de Ter.

Més del 70% dels alumnes de l'Escola Mare de Déu del Sòl del Pont, de l'Escola Emili Teixidor i l'Escola Bressol La Llavor van participar en aquest procés per escollir la proposta que més els agradava, de les tres opcions disponibles.

El nou joc reemplaça l'anterior que es trobava en mal estat al finalitzar la seva vida útil. Està dissenyat per a infants de 3 a 13 anys, i té un 1,5 metres d'alçada i capacitat per a un màxim de 20 infants a la vegada. Aquest tipus d'instal·lacions també tenen una vida útil més llarga. Durant les primeres setmanes, la instal·lació ha tingut una gran acceptació i ha estat molt concorreguda.

Aquesta intervenció forma part del desplegament del nou Pla Director dels Jocs Infantils elaborat el 2022, que “es va iniciar amb un primer bloc d’actuacions” i que “es va continuar desplegant progressivament”, segons la tercera tinent d'alcalde i regidora de Serveis, Roser Montané. Elaborat pels tècnics municipals i el TAC Osona, aquest document tècnic analitza aspectes com el manteniment o la seguretat, el compliment de les normatives, les franges d'edat dels jocs, ombratge, bancs o espais per seure, punt d'aigua, entre d'altres, en 26 parcs i zones de joc de Roda de Ter. Inicialment, es va fer una inversió especial de 144.000 euros per actuar en 9 parcs i, progressivament, es van desplegant la resta d'actuacions pendents.