L'EnCanta de Roda de Ter es consolida com a referència pel descobriment d'artistes

Última revisió 15-05-2024 09:26
13/05/2024

La programació, que ha tingut lloc del 8 al 12 de maig, ha combinat qualitat, propostes emergents i un espai on poder veure propostes poc habituals als escenaris de Catalunya.

Aquest diumenge 12 de maig s'ha tancat el setè EnCanta de Roda de Ter (Osona). El festival de petit format de cantautores i cantautors es continua consolidant a nivell català pel seu fet diferencial: aposta per la qualitat, presentació de propostes emergents i espai on poder veure artistes que es poden veure poc a Catalunya. La regidora de Cultura de Roda de Ter, Bet Contreras, destacava d'aquesta edició la «bona acollida, la participació i que el temps ens hi ha acompanyat». Contreras definia l'EnCanta com una «petita joia» de la programació cultural de Roda de Ter en la que es vol fer un festival «de proximitat» amb personalitat pròpia que vol «fer-se un lloc en el panorama de festivals de Catalunya»,

Des de dimecres que Joan Colomo hi va avançar les propostes del seu proper treball, Roda de Ter s'ha convertit en un epicentre per descobrir artistes, alguns allunyats del gran focus mediàtics. Àlex Blat, Guineu, La Ludwig band, Los Sara Fontan i Amorante, Mar Grimalt, Anari, Júlia Colom, Selma Bruna i River Omelet han actuat en espais com el Teatre Eliseu, la Casa de Cultura 1 d'Octubre o el Museu de l'Esquerda.

En aquesta edició, el festival ha estrenat dos concerts vermuts gratuïts als jardins de Can Planoles amb les actuacions de Namina i Elle Leon que han permès obrir l'EnCanta a nous públics.

Anar de concert amb els companys d'escola

També s'ha consolidat l'EnCanta a l'escola, actuacions pensades per escolars de primària i secundària de les escoles de Roda de Ter i on aquest any hi han participat Àlex Blat i Colomet. En aquesta línia d'acostar la música als alumnes, enguany, alumnes de les escoles Emili Teixidor i Mare de Déu del Sol del Pont han reinterpretat la lletra de «Contraban» de la Ludwig Band que van interpretar i comentar amb els components de la banda, abans del concert que el grup va oferir al Teatre Eliseu.

Un cop valorada la setena edició, l'àrea de cultura de Roda de Ter ja començarà a pensar en el vuité EnCanta per consolidar-lo com un esdeveniment de referència en l'aposta per descobrir propostes musicals i volent-lo allunyar del model de festiva de masses.

La direcció del festival vol expressar el seu agraïment a tots els que han fet possible aquesta edició: artistes, tècnics, voluntaris i, per descomptat, el públic, que amb la seva presència i participació dona sentit posiciona Roda de Ter en el camp cultural.