Presentació del projecte municipal Casa per Casa

Última revisió 27-04-2022 09:31
27/04/2022

Ja s'ha presentat el projecte municipal "Casa per casa: el valor de la memòria oral per mantenir viu el nostre poble", en un acte que es va fer el dilluns a la tarda al Museu de l’Esquerda i que estava obert a tothom. Es tracta d’una iniciativa de les regidories de Cultura i Acció social de l’Ajuntament de Roda de Ter, la Fundació Miquel Martí i Pol, el Museu Arqueològic de l’Esquerda i l’Espai Activa’t.

El que es pretén és contribuir a la preservació del patrimoni intangible (lingüístic, oral i toponímic) relacionat amb el patrimoni històric del municipi. Per portar a terme aquest projecte es formaran grups de voluntaris per documentar els noms de les cases i les seves particularitats de diferents carrers de Roda. D’aquí en sortiran unes fitxes identificatives.

Tot aquest treball es complementarà amb sessions de formació sobre història de Roda, de consulta de fonts bibliogràfiques o temes que interessin als participants. Es comptarà amb el suport de l’Arxiu de Memòria Històrica de Roda de Ter.

Us animem a participar en aquest projecte tan interessant per a la preservació de la memòria del nostre poble. Si hi esteu interessats, podeu trucar al telèfon de la Núria Serra de l’Espai Activa’t: 639356220.