La fira, organitzada per l'Ajuntament de Roda de Ter, centra la seva edició en com fer front al canvi climàtic des de la perspectiva de la sobirania alimentària.
DISSABTE 6 DE MAIG (MUSEU DE L'ESQUERDA)
- 17:00 Presentació de la Jornada
- 17:10 Xerrada: Sobirania Alimentària per fer front a la crisi alimentària i climàtica, Gustavo Duch. Tot seguit, Tastet amb en Jordi Corominas dels restaurants Horta de Tavertet i Thymus.
DIUMENGE 7 DE MAIG (ZONA DE LA MUNTANYETA)
AGENDA D'ACTIVITATS DE LA FIRA
- 10 h. - Passejada d'herbes remeieres, Santi Javega, a la Muntanyeta (cal inscripció prèvia a firadelallavor@gmail.com)
- 10.30 h.- Xerrada: Sobirania alimentària i el canvi climàtic, amb La Tanina, Sergi Caballero de Mas Les Vinyes i Abel Peraire del Soler de n'Hug. Espai Aprèn.
- 10.30 h.- Taller pràctic d'empelts de fruiters tradicionals, Arboreco. A la mateixa parada.
- 11.30 h.- Empoderem la garrofa. 1r molí de garrofa pel consum humà a Catalunya. Presentació i tastet. Associació l'Econau. A la mateixa parada.
- 12.30 h.- Taula rodona: pagesia i accés a la terra. Un territori ric o un ric al territori?, amb Gessami Sardà, Pere Navarro i Laura Megias. Organitza Unió de Pagesos i Per una Plana Viva. Espai Aprèn.
- 13 h.- Vermut-Concert de Folk amb Silvia Murillo i Marc del Pino. Escenari
- 17 h.- Compartir experiències de dones en el món rural. Imma Puigcorbé veterinária rural i del Mas la Canova del Puig, Eli de l'horta de Virupa i Imma Costa del Mas Terricabras. Espai Aprèn
- 17 h.- Concurs de conserves. Jurat format per Ma Angels Piqué, experta en alimentació conscient, Esther L. Vinyallonga, pastissera, i Gil Prat, pastisser Pastisseria Prat-Can Carriel. Espai Gaudeix.
- 17.30 h.- Concert: Carles Girbau al Violoncel. Escenari
DURANT TOT EL DIA
- Parades de llavors, planter i productes de la terra
- Espai Llavor: espai de joc per a infants acompanyats Contacontes: Carro de contes, Diana Kerbelis
- Performance: decorant la gran pèrgola de la Fira de la Llavor, intervenció d'Eudald Alabau Banc de Llavors de Roda de Ter: venda de planter i intercanvi de llavors Foodtrucks (servei de bar): Pizzeria Lluna Plena i Cooperativa Sequoia
- Banys Ecològics Secs Portàtils, EcoSec
TALLERS DE MATÍ (10 H- 13.30 H)
- Els patés vegetals, idees per esmorzars boníssims, Anna Masdeu i Laura Barniol
- Taller de cistelleria per a tota la família: peixets de vímet i balca, Aleix Grifoll
- Cuina silvestre de primavera, Berta Garriga d'Arrels Voladores
TALLERS DE TARDA (16 H - 19 H)
- Conèixer la fertilitat de l'hort, Jaume Fernández
- Construint un hotel d'insectes, Orius Solucions Entomològiques
- Com construir un vermicompostador domèstic amb materials reciclats?, Associació Terra Fértil
Més informació de la Fira (clica aquí)
Web de la Fira de la Llavor (clica aquí)