Disseny d'un bosc comestible

Activitat per aprendre a crear un espai amb hortalisses, arbres fruiters, plantes aromàtiques, flors comestibles...

COM HEM DISSENYAT I CREAT UN BOSC COMESTIBLE?

El nostre hort és pot assemblar a un bosc, i un bosc ens pot donar aliments com si d'un hort es tractés. La intenció és crear entorns on bellesa i abundância vagin de la mà; llocs on passejar tot gaudint dels colors les aromes, al mateix temps que anem collint el nostre aliment

Hortalisses, arbres fruiters, plantes aromàtiques, flors comestibles, etc. Totes aquestes plantes (i molts més animals) poden conviure en un mateix espai si sabem com distribuir-les, de manera que cadascuna es beneficii de la presència de l'altra i se'n redueixi el manteniment.

Un indret on sentir-se a la natura, on els ocells, les papallones, les abelles són benvinguts i col laboren amb nosaltres i les nostres plantes. Nosaltres dissenyem el bosc comestible deixem que la natura hi faci el seu curs, portant-nos collites de tota mena.

PROGRAMA

Mati (9 h-13 h)

9 h. Què és un bosc comestible?

9.30 h. Recorregut per un bosc natural

11 h. Pausa per esmorzar: infusions, cafè i coca.

11.15 h. La permacultura, el disseny, els substrats i les terres

13h Dinar "de porta" amb servei de begudes

Tarda (15 h-17.30 h)

15 h. Pràctiques de plantar i transplantar, tubs de reg i material necessari

16 h. Manteniment i podes

17 h, Revisió dels dissenys anteriors

17.30 h. Tancament del curs

Professorat

Jaume Fernández, agronom del Banc de Llavors de Roda de Ter

Pere Martínez, jardiner i expert en boscs d'aliments

Curs en col·laboració amb el Banc de Llavors de Roda de Ter

Més informació i inscripció (clica aquí).

25/02/2023
Hora inici 09:00
Camp de l'hivernacle
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 07-02-2023 12:22