Festival Encanta

Arriba una nova edició de l'Encanta,  un festival petit format de cantautores i cantautors que té per objectiu d’apropar l’escena de cantautores i cantautors.

PROGRAMACIÓ 

DIMECRES 10 DE MAIG

Helena Camps
18 h. Escola de música el faristol  |  L’ENCANTA A L’ESCOLA 

De la mà d’Helena Camps, programem jazz per primer cop a l’Encanta. L’Helena és una artista inquieta amb diferents projectes entre els quals s’ha de destacar el seu tribut a Anita O’day, claríssim referent de l’escena jazzística.

DIJOUS 11 DE MAIG

Xicu
12.30 h. Teatre Eliseu  |  L’ENCANTA A L’ESCOLA

A la seva cançó Runes i Glòria del seu primer disc ( Blau ) en Xicu diu: Crec que fer-me gran és el pitjor que he fet. La cançó obre el disc i ens prepara pel que ens oferirà: introspecció, joventut, adolescència, soledat i existència.

Xarim Aresté
19:30 h. Casa cultural 1 d’octubre  

En Xarim és un veterà de l’escena de cantautors catalana. Amb una dilatada i prolífica carrera, plena de col·laboracions i projectes ha seguit un trajectòria eclèctica i experimental que ha contribuït a crear i consolidar un so absolutament personal.

DIVENDRES 12 DE MAIG

Esther
11:30 h. Teatre Eliseu. L’ENCANTA A L’ESCOLA 

Que l’escena musical del País Valencià es troba en un dels seus millors moments, és un fet innegable, tant pel què fa a la quantitat de propostes com per l’altíssima qualitat que demostren. Un exemple més és l’Esther que acaba de publicar el seu primer treball: Les cartes que mai vaig cremar. Una cantautora amb una veu lluminosa i ben treballada amb la qual arriba on vol arribar.

Esther
19 h. Teatre Eliseu.

Que l’escena musical del País Valencià es troba en un dels seus millors moments, és un fet innegable, tant pel què fa a la quantitat de propostes com per l’altíssima qualitat que demostren. Un exemple més és l’Esther que acaba de publicar el seu primer treball: Les cartes que mai vaig cremar. Una cantautora amb una veu lluminosa i ben treballada amb la qual arriba on vol arribar.

Rüdiger
20:15 h. Jardins de la Fundació Miquel Martí i Pol

La ja tradicional proposta vasca del festival Encanta aquest any recau en Rüdiger, grup liderat per Fèlix Buff, bateria del grup Willis Drummond, dels quals l’edició anterior varem poder disfrutar del seu líder l’Ekiza.

Dan Peralbo i el comboi
21.30 h. Casa cultural 1 d’octubre  

El concert de Dan Peralbo i el Comboi fa especial il·lusió. El torellonenc, va guanyar el SONA9 amb un projecte singular, divertit, i sobretot desacomplexat.

DISSABTE 13 DE MAIG

Ven’nus
12 h. Museu de l'Esquerda.

La proposta de la Ven’nus és el tipus de proposta musical que tant ens agraden al festival EnCanta, i que han ajudat a confeccionar l’imaginar del concepte de so del festival. Una proposta urbana com poques, que sap connectar a la perfecció amb el seu públic, molt jove, perquè l’interpel·la en tots els aspectes.

Henrio
16:30 h. Jardins de la Fundació Miquel Martí i Pol   

Henrio és l’alter ego de d’Enric Verdaguer. Un projecte de pop-folk intimista, amb aires de nostàlgia i malenconia. Ve a l’EnCanta a presentar el seu primer disc Somewhere Sometimes, un treball en què combina les cançons en anglès i català, repartit en 10 talls en que la introspecció és el motiu transversal que vincula les seves cançons.

Mar Pujol
17:45 h. Capella del Sol del pont   

La proposta de la cantautora del lluçanès és un exercici d’estil preciosista, de recuperació de la tradició oral del seu territori traslladant-lo a un so contemporani. La Mar practica un folk dens, a estones fosc, amb olor de fusta, de llar de foc,de bosc humit i d’hivern.

Joana Dark
19 h. Teatre Eliseu.

Joana Dark és un projecte que vol explicar algunes de les costums del segle passat a partir de la recuperació de cançons. Aquest projecte parteix de la música electrònica i l’experimentació per situar histories que malauradament tenen més vigència del que sembla malgrat ens separin tants anys des que es van crear.

La Maria
20 h. Museu de l'Esquerda.

La Maria va començar recuperant cançons tradicionals del País Valencià a Twitter, i es va fer viral. Motius no n’hi faltava ni un, talent indiscutible, gust exquisit, calidesa, tradició i modernitat.

Paula Grande
 21:30 h. Casa cultural 1 d’octubre 

Les cançons que fa la Paula Grande són sobretot populars en el sentit literal del terme. Es música feta per donar veu a qui no en té ni en tindrà mai. Música carregada de compromís, reivindicació i energia.

DIUMENGE 14 DE MAIG

Magalí Datzira
12 h. Museu de l'Esquerda.

La Magalí ha crescut musicalment al món del jazz, sobretot formant part de la Sant Andreu Jazz Band, un fet que apareix de forma latent en totes les seves creacions.

Jo Jet i Maria Ribot // Elena Játiva
Casa cultural 1 d’octubre  |  16:30h 

Jo Jet i Maria Ribot practiquen un pop costumista deliciós. Sense artificis ni complicacions, pop delicat, suau, que descriu una quotidianitat que ens identifica i ens fa còmplices ràpidament. Fan tant bé el què fan, que podem caure en l’error de pensar que el seu estil és fàcil, però no ho és. Música comode que genera espais comfortables d’on no voldries sortir mai més.

Més informació a la web del Festival Encanta (clica aquí).

 

10/05/2023
Hora inici 18:00
Fins el 14/05/2023
Diferents espais de Roda de Ter
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 20-04-2023 16:42