S'han plantat 6 lledoners i 6 liquidambars

Última revisió 24-02-2021 09:52
24/02/2021

La setmana passada es van plantar un total de 6 lledoners al passeig de les Mirandes i 6 Liquidambars a l’exterior del cementiri.

Quan es planten arbres es segueixen uns criteris de sostenibilitat que ens garanteixen tant la seva subsistència com la millora dels espais verds del municipi. Es trien espècies diverses i a l’hora ben adaptades a les condicions urbanes i amb un port natural compatible amb l’espai on creixeran.

Per exemple, el lledoner (Celtis australis) és un arbre que antigament es valorava per la quantitat d’eines que es poden fer amb la seva fusta, que és lleugera però resistent i amb una forma  ideal per fer forques, pales… Avui dia els podem veure fàcilment a parcs, jardins, places i carrers perquè fan una bona ombra i son molt resistents a les malures.

Els liquidàmbars (Liquidambar styraciflua) per altra banda, aporten un gran valor paisatgístic per la coloració de les fulles a la tardor i també pels seus fruits semblants a estrelles, o per la seva forma característica, que pot actuar com a pantalla visual, amb un aspecte que ens recorda als aurons o als plàtans. La seva gran resistència a plagues ens ajuda a assegurar el seu correcte desenvolupament i aconseguir arbres sans i longeus.