Roda de Ter implanta mesures per frenar l'escalada del preu de la llum en les finances municipals

Última revisió 22-06-2022 10:55
22/06/2022

Amb el sistema de compra agregada d'energia, el consistori encara no havia patit la sotragada de l'augment de preus que pot arribar a triplicar la despesa.

El ple de juny de l'Ajuntament de Roda de Ter va donar llum verda a una pròrroga de dotze mesos al sistema de compra agregada d'energia que l'Ajuntament fa a través de l'Associació Catalana de Municipis (ACM). A partir d'aquesta pròrroga, però les finances públiques municipals ja començaran a notar les pujades del preu de l'energia que «ja fa mesos que patim les famílies i les empreses» i de la qual «fins ara estem protegits a l'Ajuntament per tenir en vigor l'antic contracte» explicava l'alcalde i regidor d'Hisenda, Roger Corominas (ERC). El cost de l'energia, va alertar, es triplicarà pel que caldran «solucions imaginatives» pel pressupost de 2023.

En aquesta línia, el ple va aprovar adherir-se a Associació de Municipis i Entitats per l'Energia Pública que vol impulsar la titularitat, la propietat i la gestió públiques de les xarxes de distribució d'energia elèctrica. També es va donar llum verda a la renovació conveni en matèria de Protecció Civil amb el Consell Comarcal d'Osona i el Pla Normatiu del 2022.

En el punt sobre la compra agregada d'energia, el regidor d'IPR, Albert Serra, va justificar l'abstenció del seu grup en aquest punt perquè «no hi ha un pla clar» municipal de transició energètica. L'alcalde, Roger Corominas, va discrepar del portaveu de l'oposició assegurant que s'estan desplegant, per exemple, 12 projectes de fotovoltaiques o substitució de la il·luminació per sistemes més eficients i va dir que «cap ajuntament pot fer la transició energètica en un any».

El punt va tirar endavant amb els vots d'ERC, Junts per Catalunya i els regidors no adscrits, Albert Aguilar i Marc Verdaguer. IPR es va abstenir.

Podeu ampliar la informació del Ple a la nota de premsa adjunta.

Imatge del Ple del 21 de juny de 2022
Imatge del Ple del 21 de juny de 2022