Roda de Ter forma part del Triescape impulsat pel Consell Comarcal d'Osona

Última revisió 14-06-2022 10:20
01/06/2022

El Consell Comarcal d’Osona proposa el Triescape: una activitat lúdica basada en la gimcana, la geocerca i l’escape room, que combina naturalesa, patrimoni i cultura i que es durà a terme en cinc municipis osonencs, entre ells hi ha Roda de Ter. Més informació i reserva d'entrades aquí.

Triescape és una nova proposta cultural, històrica i d’entorn a la comarca Osona. Roda de Ter, Sant Bartomeu del Grau, Espinelves, Manlleu i Viladrau estrenen cinc activitats per fomentar el turisme familiar i lúdic, impulsades pel Consell Comarcal. Aquesta nova proposta neix en el marc del projecte: Osona: paisatge, tradició i cultura, impulsat pel Consell Comarcal i cofinançat per FEDER i el Pla de Foment Territorial de Turisme a la comarca d’Osona.

La multiexperiència està pensada per a grups d’entre 2 i 6 persones i s'adreça a tots els públics, posant al seu abast la descoberta de l’entorn a través de jocs cooperatius i innovadors. Amb la iniciativa Triescape, es busca impulsar el coneixement del territori, descentralitzant i diversificant el turisme a Osona.

Els caps de setmana entre el 4 i el 12 de juny, s’iniciarà una campanya per a tots els públics a través de la qual els turistes allotjats en establiments d’Osona podran gaudir de l’activitat de forma gratuïta, prèvia inscripció. Aquestes reserves es podran fer a través de la web osonaturisme.cat/triescape.

A partir del 12 de juny el Triescape seguirà en funcionament per a tothom qui en vulgui gaudir. Des d’aquest moment les reserves es duran a terme a través de cadascun dels ajuntaments adherits a la iniciativa.

Paisatge, tradició i cultura de 5 municipis osonencs

Cada municipi destaca aspectes d'interès del seu patrimoni natural i cultural: des de fets històrics a personatges destacats, i l’explica a través de tres activitats: geocaching, gimcana i escape room, centrant cada activitat en una vessant concreta del patrimoni. La història de Bernat Codina i “Els Avalots” a Sant Bartomeu del Grau, el Montseny terra de bruixes a Viladrau, Miquel Martí i Pol a Roda de Ter, els arbres gegants a Espinelves i el Ter i l’entorn fluvial a Manlleu són les propostes per descobrir aquests cinc municipis osonencs.

Per a més informació sobre les activitats es pot consultar el lloc web osonaturisme.cat/triescape, i les reserves es poden gestionar als següents punts:

  • Sant Bartomeu: Ajuntament de Sant Bartomeu del Grau, tel. 93 888 90 00, sucarratbm@diba.cat
  • Viladrau: Espai Montseny, tel. 93 884 80 35, espaimontseny@viladrau.cat
  • Roda de Ter: Fundació Miquel Martí i Pol, 93 850 03 55, fundacio@miquelmartiipol.cat. Tota la informació aquí.
  • Espinelves: Ajuntament d'Espinelves, 93 884 92 30, ajuntament@espinelves.cat
  • Manlleu: Museu del Ter, 93 851 51 76, info@museudelter.cat