Roda de Ter escurça en 15 dies el tall a la circulació de vehicles del Call de la Capella

Última revisió 28-07-2022 12:26
21/07/2022

El ple de juliol ha aprovat petits canvis en la nova urbanització per minimitzar l’impacte de tenir tallada una via d’accés al nucli urbà i al polígon de Malars.

El ple de l'Ajuntament de Roda de Ter ha aprovat aquest dimarts, dia 19, fer un canvi en les obres d'urbanització del carrer del Call de la Capella per reduir el període en què no es pot circular amb vehicles per la que és una de les vies d'accés al nucli urbà. L'alcalde i regidor d'Urbanisme, Roger Corominas (ERC), ha explicat que és un canvi «mínim» on s'opta per asfaltar un petit tram que inicialment s'havia previst fer amb paviment. Amb aquesta modificació es redueix en 15 dies, el període que aquesta via està tallada la circulació i que inicialment estava previst que fos d'uns 2 mesos.

Corominas detalla que s'ha optat per fer aquest canvi «mínim» en el projecte, ja que el Call de la Capella és una «via d'entrada» a Roda i que el seu tall «condiciona tant als veïns com a l'activitat de les empreses que hi ha al polígon de Malars». En l'àmbit econòmic, el canvi reduirà el cost del projecte en 1.125 euros. Paral·lelament, també s'ha incorporat un petit canvi per millorar el nivell d'accessibilitat que tindrà el carrer per a persones invidents.

Aquest punt es va aprovar amb 9 vots afirmatius dels grups d'Esquerra Republicana (ERC) i Junts per Roda (JxR), que formen l’equip de govern; i els regidors no adscrits Albert Aguilar i Marc Verdaguer, a l’oposició. Independents per al Progrés de Roda (IPR), també a l’oposició, es va abstenir al considerar que aquestes situacions s'havien d'haver previst amb anterioritat i el seu portaveu, Albert Serra, ho van atribuir a mala planificació.

DEBAT SOBRE LA MOBILITAT A RODA DE TER

En el tram final del ple, la Plataforma Trànsit Roda de Ter i Amics de la Natura de Roda de Ter i les Masies van fer arribar preguntes als representants municipals entorn de la mobilitat. L'alcalde, Roger Corominas, i els diversos grups i regidors no adscrits del consistori van explicar l'estat actual i els diferents punts de vista per intentar resoldre l'elevat volum de trànsit que suporta Roda de Ter en què és un problema «complex d'abordar» i del qual «tots en som conscients».

L'alcalde va detallar les gestions realitzades amb les diferents administracions afectades i les que estan previstes pels propers mesos. També va deixar clar que sigui quina sigui la solució haurà de ser consensuada amb «tots els municipis veïns» com les Masies de Roda, Gurb, l'Esquirol i Manlleu perquè les administracions no accepten «traslladar el problema». També va dir que caldrà acord amb les administracions competents amb les carreteres, tant la Generalitat com la Diputació de Barcelona.

A més de les intervencions dels diferents grups i  regidors no adscrits, un cop finalitzat el ple també hi van prendre part alguns veïns.

Per llegir la nota sencera del ple: aquí.

Imatge del ple del 19 de juliol del 2022 a la sala de plens de l'Ajuntament de Roda de Ter
Imatge del ple del 19 de juliol del 2022 a la sala de plens de l'Ajuntament de Roda de Ter