Roda de Ter destina 35.000 euros per pacificar el trànsit i augmentar la seguretat viària a la trama urbana

Última revisió 27-09-2022 17:38
27/09/2022

El ple municipal d’aquest dimarts 20 de setembre va aprovar ampliar la partida econòmica per tirar-ho endavant en els propers mesos.

Roda de Ter vol millorar la seguretat viària en la seva trama urbana. El consistori ha aprovat destinar 35.000 euros per a la instal·lació de semàfors, senyalètica lluminosa en passos de vianants i radars que activin semàfors quan se supera la velocitat màxima permesa en la carretera que creua el municipi amb l’objectiu de pacificar el trànsit de vehicles i augmentar la seguretat dels vianants. El ple municipal celebrat el dimarts 20 de setembre va aprovar una modificació de crèdit d’un total de 59.000 euros que -entre d’altres- permet dotar de 15.000 euros més aquesta actuació. Això complementa la partida inicial de 20.000 euros.

Amb aquesta actuació, el municipi tindrà radars pedagògics a les 3 entrades i s'instal·larà senyalització amb balises lumíniques en passos de vianants dels carrers Jacint Verdaguer, Sant Antoni Maria Claret, carrer Cooperativa i en dos punts de l’avinguda Tecla Sala. Aquesta actuació permet millorar «la seguretat de la circulació tant pels vehicles com pels vianants», segons explicava al plenari  l’alcalde, Roger Corominas, ja que permetrà visualitzar correctament la situació de passos dels vianants i informar de la velocitat màxima d’accés al municipi.

La modificació de crèdit aprovada en el ple d’aquest dimarts es fa aportant 46.0000 euros de la liquidació de l’exercici anterior. A més dels diners aportats per a la millora de la seguretat viària també s’amplien partides com la destinada al manteniment de la piscina, el combustible per als vehicles de titularitat municipal o l’adquisició de vestuari per als guàrdies municipals. També incorpora diners d’actuacions que venen finançades des d’altres administracions com la telegestió energètica del pavelló poliesportiu número 2 o l’adquisició de dispositius informàtics.

La modificació es va aprovar amb els vots a favor dels grups d’ERC i Junts per Roda que integren l’equip de govern i el regidor no adscrit Marc Verdaguer. El regidor no adscrit Albert Aguilar es va abstenir mentre que IPR hi va votar en contra. El portaveu d’IPR, Albert Serra, va argumentar el vot per la «falta de previsió» de l’equip de govern a l’hora de fer les previsions en cada una de les partides.  

Podeu llegir tota la informació del ple aquí.

També podeu tornar a veure el ple aquí.

Imatge de la sessió plenària de dimarts 20 de setembre de 2022
Imatge de la sessió plenària de dimarts 20 de setembre de 2022
Autor: Servei de premsa