L'Ajuntament de Roda de Ter aprova una modificació de crèdit d'1 milió d'euros

Última revisió 26-04-2022 14:37
26/04/2022

L'Ajuntament de Roda de Ter va celebrar el ple ordinari d’abril el dimecres dia 20. Es va fer de manera presencial a la sala de plens de l’Ajuntament de Roda de Ter.

Un dels prinicipals punts de l'ordre del dia va ser l'aprovació inicial d'una modificació de crèdit de més d'1 milió d'euros. El Ple de la corporació va aprovar inicialment l’expedient de la modificació de crèdit núm. 4/2022 en la modalitat de suplements de crèdit i crèdits extraordinaris que puja 1.011.501,44 euros. L’alcalde de Roda de Ter, Roger Corominas, va explicar que el 93% dels diners procedeixen del romanent de tresoreria de l’exercici anterior mentre que el 7% restant és de subvencions i aportacions obtingudes. L’alcalde destacava aquesta operació que -igual que en l’exercici anterior- permet la normativa és «una oportunitat» molt rellevant i en ressaltava la transversalitat que tindrà en les diverses àrees municipals.

En el debat polític que va generar aquest punt, la regidora d’Independents per al Progrés de Roda (IPR), Montserrat Garcia, va dir que aquesta modificació s’ha hagut de fer per una «mala planificació» de l’equip de govern i veia innecessària alguns dels canvis proposats. El portaveu del mateix grup, Albert Serra, deia que modificacions com haver d’augmentar la partida de l’ampliació de les oficines municipals respon a «projectes mal fets» i criticava que s’externalitzin algunes actuacions que es podrien fer des dels mateixos serveis tècnics municipals.

L’alcalde, Roger Corominas, nega «cap improvisació» perquè ara s’incorporen romanents de l’any passat, d’un pressupost de 2021 que fins al mes de març no es va poder donar per tancat definitivament. L’alcalde va lamentar que IPR parli de «manca de control i de capacitat de treball» quan va gestionar la reurbanització dels carrers Ferran Alsina i Joan Baucells que també van comportar modificacions pressupostàries i imprevistos.

El regidor no adscrit, Albert Aguilar, no veu clares algunes de les modificacions proposades, «tot i que alguna part la trobaria correcta». Per la seva part, l’altre regidor no adscrit, Marc Verdaguer, veu favorablement la majoria de canvis, però lamenta no haver estat convidat a participar en la planificació dels canvis.

La modificació de crèdit es va aprovar amb 7 vots afirmatius dels regidors que componen l’equip de govern d’ERC i Junts per Roda, l’abstenció del regidor no adscrit Marc Verdaguer i els vots en contra dels regidors d’IPR i el regidor no adscrit Albert Aguilar.

A la nota de premsa hi trobareu el quadre amb la informació relacionada amb la modificació de crèdit. També hi podeu llegir la resta d'informació dels punts de l'ordre del dia del ple d'abril que es va celebrar el dimecres dia 20.

El vídeo de la sessió plenària es pot recuperar al canal de Youtube (AQUÍ) i a la pàgina de Facebook de l'Ajuntament de Roda de Ter.

 

La sessió plenària del 20 d'abril de 2022 es va celebrar a la sala de plens
La sessió plenària del 20 d'abril de 2022 es va celebrar a la sala de plens