La Guingueta de La Blava inicia la temporada d'estiu després de les obres de remodelació

Última revisió 17-06-2022 13:40
17/06/2022

La Guingueta de la Blava de Roda de Ter iniciarà aquest dilluns 20 de juny la temporada de l'estiu amb importants novetats. D'una banda, s'ha fet una destacada actuació de millora que ha servit per adaptar l'equipament a les normatives d'edificació i sanitàries. De l'altra, aquest espai de titularitat municipal estrena nous responsables. Són Roger Anglora i Oriol Sala (El Gravat). La seva proposta vol potenciar l'oferta gastronòmica i consolidar una programació cultural al llarg de tot l'estiu.

ADEQUAR L’EQUIPAMENT A LA NORMATIVA I NECESSITATS

El seu ús per a la restauració feia necessària una actuació important per complir amb les normatives. L'edificació de La Guingueta s'utilitzava com a cuina i disposava d'un lavabo amb WC i rentamans. Ara s'ha remodelat completament l'espai. S'ha renovat la coberta, la cuina s'ha eliminat el lavabo que s'ha traslladat a la casa d'entrada al recinte de la fàbrica de La Blava. Aquest espai estava en desús i s'ha adequat per fer-hi uns serveis que compleixin amb les normatives d'accessibilitat i amb un espai per a magatzem. També s'ha millorat la il·luminació exterior d’aquesta zona, tot reduint les zones fosques i la seguretat nocturna del camí d’accés i la zona de lavabos.

Les obres, que han intervingut en l'edificació de la Guingueta i també en la casa d'entrada de la fàbrica La Blava, van iniciar-se al mes de gener i han acabat fa unes setmanes. Han tingut un cost d’uns 98.000 euros.

L'adequació a la normativa d'un espai tan estimat pels rodencs entra dins d'un pla de millora que l'equip de govern de Roda de Ter ha impulsat per adaptar a la normativa altres espais de titularitat municipal com el bar del pavelló. Un cop acabada la temporada d'estiu també està previst adequar a normativa l’espai que dona servei de bar a les piscines.

 

POTENCIACIÓ DE L’OFERTA GASTRONÒMICA

La temporada de la Guingueta s'inicia aquest dilluns 20 de juny i s'allargarà fins a l'11 de setembre. Obrirà cada dia de 6 de la tarda a les 12 de la nit. Un horari que s'ampliarà els caps de setmana. Roger Anglora i Oriol Sala asseguren estar molt contents de gestionar aquest espai emblemàtic de Roda de Ter. La seva aposta és la de «continuar» amb la línia que sempre ha tingut La Guingueta que és una combinació de gastronomia i cultura. En el cas del servei de restaurant la idea és potenciar l’oferta. La seva carta serà d’entrants a base de tapes casolanes com braves, calamars, croquetes, assortit de formatges... amb el segell personal d'Oriol Sala i una oferta de brasa de qualitat amb hamburguesa, xurrasco, galta... A la carta de postres hi haurà pastissos casolans i gelats de postres. També es disposarà de servei de bar.

 

Pel que fa a l’oferta cultural s’oferiran concerts i activitats als caps de setmana. Entre les propostes hi haurà activitats per a la mainada.