Ja us podeu descarregar l'aplicació 'L'univers poètic de Miquel Martí i Pol'

Última revisió 07-07-2020 18:25
11/03/2016

La sala polivalent de la Biblioteca Bac de Roda es va omplir de gom a gom durant la presentació d'aquesta aplicació per a tauletes mòbils i pissarres digitals que pretén apropar els infants a la poesia per mitjà de l'obra de Miquel Martí i Pol.

La Fundació Miquel Martí i Pol, amb el suport del Departament de Cultural de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Roda de Ter, i amb la col·laboració de l'Associació d'Amics de Miquel Martí i Pol, la Biblioteca Bac de Roda i Ràdio Roda, van presentar el dijous 10 de març l'aplicació per a tauletes i pissarres digitals «L'univers poètic de Miquel Martí i Pol». La presentació de l'app va deixar petita la sala polivalent de la Biblioteca Bac de Roda per la gran expectació que ha generat el projecte que vol vincular la cultura catalana, l'educació i la poesia amb l'ús de les tecnologies digitals. També està pensada per apropar els infants, de 4 a 10 anys, a la literatura amb l'ús d'il·lustracions atractives i dinàmiques i de jocs que estimulen l'experimentació poètica i la creativitat. La presentació va anar a càrrec de Laura Borràs, directora de la Institució Lletres Catalanes; Ramon Besora, president de l'Associació Amics de Miquel Martí i Pol; acompanyats per la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Roda de Ter, Francesca Costa. Els professors Montse Caralt i Roger Canadell, responsables de la idea, producció i coordinació d'aquest projecte de la Fundació Miquel Martí i Pol, van ser els encarregats d'anar descobrint al públic assistents els diferents racons d'aquest univers poètic que s'anaven projectant a la pantalla de la sala. L'acte el van tancar Lluís Vergés, director creatiu de Dadà Comunica, i Vanessa Amat, professora de la UVic i col·laboradora del projecte. Entre el púbic, hi havia la il·lustradora del projecte Dàlia Adillón i també familiars del poeta Miquel Martí i Pol. A l'aplicació es poden escoltar les locucions de diversos poemes, algunes de les quals han anat a càrrec del germà del poeta Ramon Martí i Pol i els fills del poeta Màngels i Jordi Martí.
Aquesta aplicació és una eina molt útil per educar el gust per la poesia tant a casa, amb els dispositius mòbils, com a les escoles de primària, amb les pissarres digitals. En l'entorn familiar es pretén que l'aplicació «L'univers poètic de Miquel Martí i Pol» s'afegeixi a la biblioteca dels infants i també que sigui útil durant les estones de joc i de repòs, en què es podran llegir i escoltar poemes, a més de contemplar i reconèixer tot un món il·lustrat. En l'entorn escolar l'objectiu de l'aplicació és doble: en primer lloc, ajudar en el procés d'aprenentatge i consolidació de la lectoescriptura, i en segon lloc encuriosir els infants perquè s'endinsin d'una manera divertida en un univers literari que els pot conduir al gaudi i el gust per l'art.
L'aplicació ofereix 40 textos poètics identificats amb diversos elements il·lustrats els quals formen part d'un fris que representa el paisatge i l'entorn proper a Miquel Martí i Pol. En aquest espai il·lustrat es poden reconèixer alguns dels elements més característics de la vila del poeta: el pont, el riu, l'església, la fàbrica, l'escola i fins i tot la casa natal de l'autor, i l'usuari també hi trobarà jocs interactius que permetran experimentar amb els versos del poeta.
Us podeu descarregar l'aplicació a l'enllaç adjunt: http://www.miquelmartiipol.cat/app/