A partir d'ara pots fer una visita virtual al jaciment Arqueològic de l'Esquerda amb la nova guia digital

Última revisió 01-06-2021 11:20
01/06/2021

El dissabte 22 de maig, en el context dels actes del Dia Internacional dels Museus, es va presentar la Guia digital del Jaciment de l’Esquerda, i també la visita virtual al jaciment, dues eines molt potents per posar a l’abast de tot el públic el Jaciment Arqueològic de l’Esquerda. Pots fer la visita virtual clicant aquí

En el primer cas, a partir d’un codi QR els usuaris poden accedir a la guia on podran trobar un  recorregut pels punts més significatius del Jaciment, i a banda de l’explicació corresponent, també podran visualitzar imatges de les excavacions de l’estructura, restitucions del lloc, etc. No necessita dispositius addicionals perquè s’hi pot accedir amb el propi mòbil.

Aquesta guia es troba en 4 idiomes que podrà trobar el públic (català, castellà, francès i anglès).

Una versió en format de visita virtual es pot trobar a la pàgina web del Museu de l'Esquerda. És una eina per preparar la visita abans de venir al jaciment o bé per treballar a l’aula després de fer una visita a l’Esquerda, però també per totes aquelles persones que vulguin gaudir-ne des de casa. Pots fer la visita virtual clicant aquí

És una acció pensada especialment en aquests temps en què els Museu han estat tancat o fins i tot, quan alguns dels serveis del Museu no s’han pogut oferir.

La guia digital és un projecte del Museu Arqueològic de l’Esquerda, que ha comptat amb la col·laboració de 14 persones. La creació de l’aplicació web ha anat a càrrec de La Farinera, Centre d’Arts Visuals de Vic. Ha comptat amb el finançament de la Diputació de Barcelona.