21è Cap de Setmana Ibèric. Territori connectat, 2 i 3 d'octubre

Última revisió 29-09-2021 09:37
29/09/2021

Aquest és el tema que tractarà el Cap de Setmana Ibèric d’enguany, amb un seguit d’activitats gratuïtes per a totes les edats en els principals jaciment ibèrics de Catalunya. Aquesta festa és organitzada per la Ruta dels Ibers, un projecte del Museu d’Arqueologia de Catalunya. Es tracta de donar a conèixer com era la vida fa més de 2.200 anys a les nostres terres a través de reconstruccions històriques, visites guiades i teatralitzades, tallers d’experimentació, etc.
 

 
El Cap de Setmana ibèric és una oportunitat única per descobrir o redescobrir enclavaments espectaculars i conèixer troballes excepcionals.Al país dels ausetans també trobareu una oferta d’activitats per celebrar aquest 21è Cap de Setmana Ibèric. Osona compta amb tres jaciment que formen part de la Ruta dels Ibers: El Turo del Montgròs a El Brull, El Casol de Puigcastellet a Folgueroles i L’Esquerda a Masies de Roda- Roda de Ter. D’aquests tres jaciments se celebren activitats a El Casol de Puigcastellet de Folgueroles i a L’Esquerda.
En el cas del Casol de Puigcastellet, el dia 2 d’octubre a les 5 de la tarda s’organitza una caminada que sortint de la plaça Verdaguer arribarà al Casol de Puigcastellet, on la Dra. Montserrat de Rocafiguera farà una visita comentada que porta per títol “El Casol de Puigcastellet i el control de la frontera ausetena”. Es tornarà de fosc cap a Folgueroles per la qual cosa es recomana portar un frontal o una llanterna. Cal fer inscripció prèvia trucant al telèfon 938123329.
Pel que fa al Jaciment Arqueològic de l’Esquerda les activitats comencen el dissabte dia 2 amb una matinal de dibuix i pintura al mateix jaciment, amb la dinamització per part de Joan Jutglà, director de l’Escola d’Arts de les Masies de Voltregà, que col·labora amb el Museu alhora d’organitzar aquesta activitat. Es tracta de dibuixar o pintar el jaciment, al mateix jaciment. Les obres quedaran exposades al Museu. A les 11 del matí hi haurà una visita comentada al jaciment.
El mateix dia 2, a les 8 del vespre, es farà la presentació del conte per adults escrit per la rodenca Laura Bayer i Lloveras “Agiradin, somiant l’Esquerda ibèrica”, amb il·lustracions de José Hernández Ayllo. L’acte de presentació es farà a la Sala d’Actes del Museu Arqueològic de l’Esquerda i comptarà amb l’assistència de l’autora i l’escriptor i professor Antoni Pladevall i Arumí. L’edició ha anat a càrrec de l’autora. Com diu Laura Bayer, “el relat és un brindis a l’arqueologia, la fantasia i la literatura, i tant de bo, el punt de partida per a moltes més històries inspirades en l’Esquerda”.
El diumenge al matí, a 2/4 d’11 hi hauran visites comentades al Jaciment, i a les 12 del migdia la directora de les excavacions del sector ibèric de l’Esquerda, Dra. Montserrat de Rocafiguera farà una visita comentada que porta per títol “Connexions ibèriques: productes preuats, productes llunyans” on farà un recorregut pel món a partir dels objectes que s’han localitzat al jaciment i que provenen de terres llunyanes.
Tots els actes requereixen reserva prèvia, al tel. del Museu (93 8540271), per correu electrònic o a través de la web de l’Esquerda.
Les activitats han estan organitzades pel Museu Arqueològic de l’Esquerda, la Fundació l’Esquerda, i l’Ajuntament de Folgueroles.
 
Més informació:
Museu Arqueològic de l’Esquerda
Tel. 938540271
Punt d’informació de Folgueroles
Tel. 938122329

Portada del programa 21è Cap de Setmana Ibèric (2021)
Portada del programa 21è Cap de Setmana Ibèric (2021)