La Fira de la Llavor arriba a la seva 12a edició amb el lema "De la terra a la taula"

Última revisió 29-04-2024 07:50
16/04/2024

La Fira de la Llavor, una mostra anual ja consolidada, arriba a la seva dotzena edició. Els dies 27 i 28 d’abril, Roda de Ter acollirà la fira, on la temàtica girarà al voltant del lema "De la terra a la taula", una frase que inclou les premisses que la fira sempre ha reivindicat respecte als productes ecològics, de proximitat i de temporada.

La regidora de promoció Econòmica, Griselda Arrey, juntament amb la comissió organitzadora de la fira, va presentar el cartell d'aquesta edició. Arrey ha destacat el creixement que ha experimentat la Fira de la Llavor des de la seva primera edició, convertint-se en un esdeveniment reconegut a nivell regional que atrau participants de tots els àmbits del sector agrícola. Des dels agricultors locals fins als investigadors, passant pels entusiastes del jardí i les organitzacions agrícoles, tots ells comparteixen una passió comuna: la conservació de les llavors locals i la promoció de pràctiques agrícoles sostenibles. Tant la regidora com la comissió organitzadora de la fira, han manifestat la seva confiança en la continuïtat de l'èxit de la fira, especialment el diumenge al matí, quan s'espera una major afluència de públic. La comissió organitzadora també ha planificat un concert de tarda per atraure més assistents en aquest horari.

La fira ha servit com a plataforma per compartir coneixements, intercanviar llavors i establir connexions entre els diferents actors del sector agrícola. L'objectiu principal continua sent la promoció de la conservació de les llavors tradicionals i la sensibilització sobre la importància de protegir les llavors locals i promoure pràctiques agrícoles sostenibles.

Una de les novetats d'enguany és l’ampliació de la col·laboració amb la Biblioteca Bac de Roda, que organitzarà dues xerrades abans i després de la fira sobre temes relacionats amb el consum comunitari i l'horta agroecològica.

També es programa la ja tradicional passejada de les herbes remeieres i la novetat és que, en aquesta edició, anirà a càrrec de Lídia Grau ja que Santi Jàvega, que l’havia conduït cada any, no la podrà fer.

La ubicació de la fira serà com sempre al peu de la muntanyeta i també ocuparà un tram de la carretera de la C-153. El tram de la carretera C-153 que va del carrer Molins fins a la rotonda d’accés al polígon Puig Vell restarà tancat a la circulació. La ruta alternativa desviarà el trànsit cap a dins el polígon per tornar accedir a la carretera pel carrer Molins i en els dos sentits de la marxa.

Pel que fa la data de la fira, s'ha avançat a finals d'abril per evitar problemes causats per la sequera, donant l'oportunitat a començar les hortes. Segons la comissió organitzadora, d’uns anys cap aquí, s'ha observat un augment en l'interès per cultivar hortalisses i consumir productes de proximitat i de temporada.

 

Més informació i programa d'activitats

Membres de la comissió organitzadora de la Fira de la Llavor, amb la regidora de Promoció Econòmica, Griselda Arrey, davant el mural de la fira que es va pintar per celebrar la 10a edició.
Membres de la comissió organitzadora de la Fira de la Llavor, amb la regidora de Promoció Econòmica, Griselda Arrey, davant el mural de la fira que es va pintar per celebrar la 10a edició.