4.727 persones podran exercir el dret de vot a Roda de Ter a les eleccions al Parlament Europeu

Última revisió 06-06-2024 12:58
06/06/2024

L’Ajuntament de Roda de Ter ja fa dies que està treballant amb el dispositiu i la logística per garantir el funcionament de la jornada electoral de les eleccions al Parlament Europeu del 9 de juny del 2024. Ja estàt tot a punt per tal que un total de 4.727 persones puguin exercir el dret de vot en els 4 col·legis electorals habilitats. La jornada electoral començarà a les 9 del matí i acaba a les 8 del vespre. Durant el dia, es farà seguiment de la jornada electoral a través de les xarxes socials de l'Ajuntament de Roda de Ter (Twitter, Facebook i Instagram).

 

El dia 9 de juny de 2024 es celebraran les eleccions al Parlament Europeu. En aquestes eleccions, podran votar les persones nacionals dels països de la UE que hagin manifestat prèviament la seva intenció de votar a Espanya per a aquestes eleccions.

Per què és important votar a les eleccions europees?

Entre el 6 i el 9 de juny de 2024, milions de persones votaran a les eleccions europees. Aquestes eleccions són clau per decidir el futur de la Unió Europea. El Parlament Europeu aprova lleis que afecten el medi ambient, la seguretat, la migració, i moltes altres qüestions importants. 

La participació a Roda de Ter a les últimes eleccions al Parlament Europeu, que es van celebrar el 26 de maig de 2019, va ser del 68,65%.

 

Les eleccions al Parlament Europeu a Roda de Ter

  • Xifra definitiva d’electors a Roda de Ter: 4.727 persones censades amb dret a vot
  • Col·legis electorals: 4
  • Meses electorals: 7

Les meses electorals de Roda de Ter

 

Més informació

  • Consulta de les llistes electorals: AQUÍ
  • Tota la informació: AQUÍ
  • Per consultar els resultats electorals anteriors (ANY 2019): AQUÍ

 

Imatge d'arxiu d'una mesa electoral de Roda de Ter
Imatge d'arxiu d'una mesa electoral de Roda de Ter