Mida del text: 1 2 3 | Mapa del web   
 

L'Ajuntament de Roda de Ter impulsa una campanya per reactivar el reciclatge de deixalles i reduir el rebuig

Bookmark and Share
Imatge de la campanya 'Separa per reduir el rebuig'
Ampliar en una finestra emergent Imatge de la campanya 'Separa per reduir el rebuig'
Data de publicació: 25.01.17 15:41
La campanya demana als veïns que separin les deixalles per reduir el rebuig i adverteix que la brossa mal seleccionada acaba a l'abocador, suposant una despesa pel poble que pot fer pujar les taxes.

L’Ajuntament de Roda de Ter impulsa una campanya per tal de reduir el nombre de deixalles que acaben a l’abocador tot i que són reciclables. L'eslógan principal de la campanya és 'Separa per reduir el rebuig'. En el material informatiu de la campanya s'adverteix que la brossa mal seleccionada acaba a l'abocador, suposant una despesa pel poble que pot fer pujar les taxes.
Si trobes un adhesiu d’una gota vermella del revés (veure flyer adjunt) significa que aquell dia no s’havia de treure aquell tipus de brossa i el servei de recollida no s’ho va emportar.
Des que l’Ajuntament va instaurar el sistema de recollida porta a porta s’ha descobert que el rebuig que es recull els dimecres està augmentant de manera preocupant, degut a que molts veïns treuen aquest dia materials reciclables barrejats o també andròmines. El problema és que tot el que es recull els dimecres va a parar a l’abocador i això vol dir que per tractar les escombraries es cobra cada cop més. Actualment es paguen 55.000€ l’any extres que es podrien estalviar separant correctament la brossa dels dimecres.
També cal destacar que l’àrea d’aportació d’emergència, pensada exclusivament per portar-hi les escombraries de manera puntual, s’omple a uns ritmes massa elevats, sovint amb totes les deixalles barrejades, amb l’orgànica sense bossa compostable, amb trastos abandonats, etc. Aquest fet també incrementa les tones que es recullen com a rebuig. Per tant, des del consistori es vol recalcar que tot el que es deixa de forma incorrecta a l’àrea i tot el que no separem bé a casa té un efecte directe sobre el cost global de gestió dels residus, i per tant, pot tenir efecte sobre la taxa d’escombraries.
En els documents adjunts s’hi pot trobar un arxiu amb informació sobre quines deixalles s’han de treure cada dia i una carta del regidor de Serveis i Medi Ambient, Antoni Escarrabill, on s’explica com aconseguir una reducció del rebuig mitjançant una millor selecció de les deixalles.
També es notifica que:
  • En endavant no es recolliran les deixalles que no es corresponguin amb el dia de la recollida porta a porta.
  • Actualment s’han instal·lat càmeres de videovigilància i es planteja activar sistemes de control d’accés a l’àrea d’aportació d’emergència.

Des de l'Ajuntament de Roda de Ter es recorda que una millor gestió de les nostres deixalles, ens fa millors com a societat i com a poble.

Arxius relacionats


Ajuntament de Roda de Ter
Pl.Major,4 | 08510 - Roda de Ter | Tel. 93 850 00 75 | Fax 93 854 09 31
En col·laboració amb: