Mida del text: 1 2 3 | Mapa del web   
 

L'Ajuntament de Roda de Ter farà un reconeixement a Jaume Salés Sanjaume

Bookmark and Share
Jaume Salés Sanjaume, abril 2009
Ampliar en una finestra emergent Una imatge de Jaume Salés Sanjaume, quan va ser entrevistat per la revista Roda de Ter l'abril del 2
Data de publicació: 29.07.10 10:53
En el ple celebrat el passat 22 de juliol, l’Ajuntament de Roda de Ter va aprovar una moció presentada pel grup municipal d'ERC en la que es demanava que el consistori rodenc fes un reconeixement a la tasca realitzada a favor de la cultura i la història de Roda per Jaume Salés Sanjaume, que va morir el 6 de juliol, a l'edat de 77 anys.

Jaume Salés Sanjaume era una persona que va fer de la cultura la seva vocació. Membre de la penya literària Verdaguer, va produir en els diversos gèneres literaris: una prolífica producció en el camp del teatre, narrativa, poesia, monòleg, cançons, auques on es destaquen els celebrats pastorets, L’encís el pessebre.
La seva participació en el món del periodisme local com a redactor, col·laborador i director, en algun període, de la revista local “Roda de Ter”. Fundador i redactor, juntament amb Miquel Vilar i Antoni Vilaseca, del periòdic mensual humorístic “El Mussol” (1986-1988). Fundador i redactor, juntament amb Miquel Vilar i Antoni Vilaseca, del periòdic mensual “El 13” (1988-1994). I col·laborador i redactor de programes de Ràdio Roda.
Destacar l’especial interès per la història del poble amb el recull d’històries i cròniques rodenques: “Carrers de Roda”, “Nosaltres, els rodencs”, “El 13”, “Sobre la municipalització de la línia de cotxes”, “Josep Camp-Sanglas i Moner, un poeta rodenc oblidat”, “Història del Pont Nou”, “Cinquanta anys de la caixa de Manlleu”, “Sobre les Escoles Nacionals”, “Els cinquanta anys dels gegants de Roda”, “Història de Ràdio Roda”, entre molts d’altres. Moltes de les quals estan recollides en el llibre “De Roda i els rodencs” editat el 2007.
Cal recordar que també havia estat regidor del consistori rodenc, membre de la Junta del Casal d’Avis i de la Penya Barcelonista, entre d’altres.

Atès que el passat dia 6 de juliol va morir el rodenc Jaume Salés Sanjaume, al ple es va proposar:

-Fer un reconeixement pòstum a la tasca realitzada per Jaume Salés Sanjaume en favor de la cultura i la història del municipi i en valora la feina feta i la seva projecció intel·lectual.
-Expressar públicament aquest reconeixement i notificar aquest acord als seus familiars.

La moció va ser aprovada per unanimitat.Ajuntament de Roda de Ter
Pl.Major,4 | 08510 - Roda de Ter | Tel. 93 850 00 75 | Fax 93 854 09 31
En col·laboració amb: