Mida del text: 1 2 3 | Mapa del web   
 

Recomanacions sobre la recollida de residus porta a porta per prevenció del COVID-19 RRO

Bookmark and Share
Imatge coronavirus
Ampliar en una finestra emergent Imatge dibuix virus
Data de publicació: 17.03.20 13:11
✔️El servei de la recollida de residus porta a porta és un servei essencial i es manté amb normalitat en aquests moments.
✔️Les deixalleries mòbils no prestaran servei durant un mínim de 15 dies.
✔️S'atura la recollida d'andròmines fins a nous avís


Des de l'Ajuntament de Roda de Ter us fem arribar aquesta informació, tal i com ens ha demanat l'empresa Recollida de Residus d'Osona (RRO) que s'encarrega de fer la recollida de deixalles al nostre municipi. El servei de recollida de residus és un servei essencial i per tal de poder garantir el seu correcte desenvolupament RRO està prenent mesures per prevenir el contagi i la seguretat laboral dels seus treballadors.

1. Tota la població ha de dipositar COMPRESES, BOLQUERS, MOCADORS i tots els residus d’higiene personal en bosses ben tancades i resistents, és recomanable utilitzar dues bosses.

2. Seguir les recomanacions de l’Agència Catalana de Residus sobre la recollida dels residus domiciliaris per confinament pel COVID-19 que s’adjunta a continuació:

RECOMANACIONS SOBRE LA RECOLLIDA DELS RESIDUS DOMICILIARIS PER CONFINAMENT PEL COVID-19
  • A l’habitació del pacient o confinat hi ha d’haver un cubell específic, preferiblement amb tapa i amb pedal d’obertura.
  • El material d'un sol ús utilitzat per la persona malalta o en confinament i els seus cuidadors (guants, mocadors, mascaretes), l'EPI del personal sanitari (excepte ulleres i màscara) i qualsevol altre residu del pacient o confinat, s'ha d'eliminar al cubell específic disposat a l'habitació, preferiblement amb tapa i pedal d'obertura.
  • La bossa de plàstic on es dipositi ha de tenir tancament hermètic i tancar-se abans de treure de l'habitació. La mascareta i les ulleres s'han de retirar fora de l'habitació del pacient o confinat, on també hi haurà un recipient a aquest efecte, de característiques similars a les descrites anteriorment i amb bossa de plàstic de tancament hermètic. Després de cada dipòsit de residus en aquestes bosses (que anomenem bosses tipus 1) aquestes s’hauran de tancar i gestionar d’acord amb el que s'indica a continuació.
  • La bossa tipus 1, amb els residus anteriors, podrà anar amb la fracció resta o rebuig dels residus domèstics sempre que estigui tancada hermèticament i introduïda en una altra bossa tancada hermèticament (que anomenem bossa tipus 2).
  • Gestió de la bossa tipus 2 amb residus del pacient o confinat
  • La bossa tipus 2 es gestionarà exclusivament amb la fracció resta, estant totalment prohibit dipositar-la en les altres fraccions de recollida separada (orgànica, envasos, paper, vidre o tèxtil).


Les deixalleries mòbils no prestaran servei durant un mínim de 15 dies.

RECOLLIDA D'ANDRÒMINES
Pel que fa al servei de la recollida d'andròmines, aquest resta aturat fins a nou avís. Aquest és un servei que no es considera indispensable i us demanem que guardeu les andrómines fins que es reestableixi. Quan es torni a incorporar, es reforçarà amb serveis addicionals de recollida que siguin necessaris fins que s'estableixin els nivells de normalitat. Recordeu que la Deixalleria de Manlleu treballa en serveis mínims.


Moltes gràcies per la vostra col·laboració.

Arxius relacionats


Ajuntament de Roda de Ter
Pl.Major,4 | 08510 - Roda de Ter | Tel. 93 850 00 75 | Fax 93 854 09 31
En col·laboració amb: