Mida del text: 1 2 3 | Mapa del web   
 

Consells per evitar incidències a les instal·lacions interiors d’aigua per les baixes temperatures

Bookmark and Share
Aixeta que degota. consell nevada i onada de fred
Ampliar en una finestra emergent En dies de molt fred, deixeu degotar una aixeta al mínim.
Data de publicació: 09.01.20 09:50
Aqualia recorda alguns consells bàsics per evitar incidències a les instal·lacions interiors d’aigua que puguin provocar les baixes temperatures

Aqualia, empresa que gestiona el Servei Municipal d’Aigües a Roda de Ter, recorda alguns consells bàsics als veïns per evitar les incidències que puguin ocasionar les baixes temperatures i que puguin afectar a les instal•lacions interiors particulars i comptadors dels seus habitatges.
L’empresa informa que les baixes temperatures poden afectar principalment en les vivendes aïllades o adossades, si els comptadors d’aigua i les canonades exteriors no estan suficientment aïllades, especialment si la seva façana està orientada al nord.

Per aquest motiu recomana que si es tenen conduccions d’aigua o comptadors a la intempèrie o susceptibles de patir problemes de congelació, han d’estar protegits amb algun tipus de material aïllant. Pot servir, per exemple, la fibra de vidre.
A més, s’ha de comprovar que el caixetí o armari, on es troba el comptador, estigui en bon estat per evitar riscos. En cas de congelació, no forçar les claus de pas. Si detecta que la canonada presenta signes de congelació, ha d’aplicar aire calent a la zona i protegir amb aïllant.

Si no es pensa fer ús de l’aigua durant un període llarg, una altra mesura habitual de prevenció consisteix en tancar la clau de pas i buidar les canonades particulars, per que no quedi aigua en el seu interior.
Aqualia recorda als seus clients que, davant qualsevol incidència, té a la seva disposició les 24 hores del dia el Centre d’Atenció al Client -telèfon 900 81 40 81-, on també seran ateses les consultes o dubtes al respecte.

Ajuntament de Roda de Ter
Pl.Major,4 | 08510 - Roda de Ter | Tel. 93 850 00 75 | Fax 93 854 09 31
En col·laboració amb: