Mida del text: 1 2 3 | Mapa del web   
 

Roda de Ter estrena un nou sistema de lectura de comptadors d'aigua a distància pioner a Osona

Bookmark and Share
Imatge de la presentació del nou sistema de comptadors
Ampliar en una finestra emergent Imatge de la presentació del nou sistema de comptadors
Data de publicació: 29.11.19 14:00
El Servei Municipal d’Aigües de Roda de Ter ha instal·lat 1.300 comptadors que podran llegir el consum d'aigua sense haver d’accedir als habitatges, fet que permetrà evitar el malbaratament de l’aigua i les factures elevades. Aquest nou sistema no suposarà cap cost addicional en la factura de l’aigua.

Aqualia ha implementat a Roda de Ter un nou sistema de telelectura dels comptadors d’aigua amb la instal•lació de 1.300 comptadors que permeten el control del consum d’aigua de cada usuari a distància i a temps real. El sistema facilita la lectura remota i automàtica dels comptadors d’aigua, enviant dades directament a una central situada a l’oficina d’Aqualia.

Aquesta setmana, l’alcalde de Roda de Ter, Albert Serra, i el responsable del Servei Municipal d’Aigües del municipi, Jesús Coma, han presentat públicament aquest nou sistema de lectura de comptadors i han explicat els avantatges que representa per als usuaris.

Quins són els avantatges d'aquest nou sistema?
  • Permet la lectura del comptador a distància sense necessitat d'accedir a la comunitat o a l'habitatge individual, la qual cosa evita les lectures estimades.
  • Detecta l'existència de fuites a l'interior dels habitatges, com a indicatiu de possibles avaries en les seves instal·lacions. Això evita factures elevades per pèrdues d'aigua.
  • Permet un control a temps real i indica quan existeix un comportament anòmal del comptador per parada del mateix, facilitant al Servei Municipal d’Aigües informació desglossada per hores de l’aigua que no es registra a causa de pèrdues en la canonada de distribució per trencaments, fraus o consums no controlats.

Durant la presentació, el responsable d’Aqualia, Jesús Coma, va destacar que “gràcies a aquest innovador sistema, el Servei Municipal d’Aigües disposa d’un coneixement de la demanda d’aigua en les diferents zones del municipi, així com d’informació objectiva i detallada de cara a definir un pla d’inversió de la xarxa. A més, els usuaris podran ser avisats de qualsevol anomalia, com consums excessius o un mal funcionament en el seu aparell”.

Al seu torn, l’alcalde de Roda, Albert Serra, va ressaltar que “aquest sistema és pioner a la comarca d’Osona, no té cap cost directe sobre les tarifes de l’aigua i permet optimitzar la inversió a través de la millora del coneixement de la distribució de l’aigua i de la utilització de la xarxa. A més, el control redunda en un ús sostenible i adequat de l’aigua, així com en el control i la seguretat en el subministrament”.

Ajuntament de Roda de Ter
Pl.Major,4 | 08510 - Roda de Ter | Tel. 93 850 00 75 | Fax 93 854 09 31
En col·laboració amb: