Mida del text: 1 2 3 | Mapa del web   
 

Reconeixement al rodenc Carles Girbau i Pladelasala pel Premi 'El Cabrerès' al millor treball de recerca

Bookmark and Share
Carles Girbau a l'Ajuntament de Roda de Ter, amb l'alcalde i la regidora d'Educació
Ampliar en una finestra emergent Carles Girbau a l'Ajuntament de Roda de Ter, amb l'alcalde i la regidora d'Educació
Carles Girbau rep el diploma de reconeixement al despatx de l'alcalde
Ampliar en una finestra emergent Carles Girbau rep el diploma de reconeixement al despatx de l'alcalde
Carles Girbau rep el diploma de reconeixement al despatx de l'alcalde 1
Ampliar en una finestra emergent Carles Girbau rep el diploma de reconeixement al despatx de l'alcalde
La regidora d'Educació, Yolanda Tristancho, regala tres llibres a Carles Girbau
Ampliar en una finestra emergent La regidora d'Educació, Yolanda Tristancho, regala tres llibres a Carles Girbau
Data de publicació: 08.11.19 14:07
El rodenc Carles Girbau i Pladesala va rebre el reconeixement de l'Ajuntament de Roda de Ter pels mèrits acadèmics i el Premi 'El Cabrerès' al millor treball de recerca que li va atorgar recentment l'Ajuntament de L'Esquirol.

L'alcalde de Roda de Ter, Albert Serra, i la regidora de d'Eduació, Yolanda Tristancho, van rebre al rodenc Carles Girbau i Pladesala, de 18 anys, per fer-li entrega d'un diploma de reconeixement pels seus mèrits acadèmics i el Premi 'El Cabrerès' al millor treball de recerca que li ha atorgat recentment l'Ajuntament de L'Esquirol pel projecte de recerca Oda a Salou. L'acte va tenir lloc a l'Ajuntament de Roda de Ter el passat 25 d'octubre de 2019, on, a més d'entregar-li el diploma de reconeixement, també se li van regalar tres llibres.

Per a Carles Girbau, el riu és vida i Roda de Ter és un poble viu gràcies al riu que el travessa. Partint d'aquesta premissa, als 16 anys emprèn un viatge en el temps amb l'objectiu de crear una eina pedagògica per als estudiants de Roda de Ter, un llibre i un disc que els permetin explorar el passat industrial del municipi a través d'un element molt proper: la Colònia tèxtil de Salou.

El projecte s'acaba convertint en un treball de recerca de Batxillerat en el qual Girbau avoca en l'art de la música els seus sentiments més reals i íntims vers a aquesta conjuntura paisatgística farcida d'història. I és que la Colònia de Salou, per a Girbau, no és només un dels paratges amb més encant dels voltants de Roda de Ter, sinó el principal element d'inspiració per al desenvolupament del projecte. La va descobrir a través de la pesca, i hi va trobar la connexió directa amb un passat d'industrialització on tot es movia entorn del riu. A partir d'aquí, la recopilació històrica, l'observació i la creativitat li obren camí per explorar amb perspectiva el passat recent d'industrialització de Roda de Ter, una època socialment esplendorosa que ha anat desapareixent amb el pas del temps però que ha deixat petjada.

En definitiva, Carles Girbau desenvolupa un autèntic treball de memòria històrica, un projecte que ajudarà les noves generacions a saber d'on venen.

Moltes felicitats per la feina feta, Carles!


Ajuntament de Roda de Ter
Pl.Major,4 | 08510 - Roda de Ter | Tel. 93 850 00 75 | Fax 93 854 09 31
En col·laboració amb: