Mida del text: 1 2 3 | Mapa del web   
 

4.573 persones podran votar a Roda de Ter en les Eleccions Generals del 10 de novembre de 2019

Bookmark and Share
Un moment de les votacions de les eleccions municipals 2011, al col·legi de la Llar d'Infants.
Ampliar en una finestra emergent Un moment de les votacions de les eleccions municipals 2011, al col·legi de la Llar d'Infants.
Data de publicació: 05.11.19 14:18
Com a novetat, s'ha hagut de canviar d'ubicació el col·legi electoral Districte Primer Secció Primera, situat a l'entrada del Teatre Eliseu, ja que serà zona de pas per accedir a l'acte de lliurament dels Premis literaris, artístics i pedagògics que tenen lloc el diumenge a les 11 del matí, dins les Jornades Miquel Martí i Pol. Els col·legi electoral es trasllada a la Biblioteca Bac de Roda i, per tant, aquelles persones censades en aquest col·legi hauran d'entrar per l'entrada de la biblioteca.

El diumenge 10 de novembre hi ha jornada electoral. Un total de 4.573 persones de Roda de Ter podran votar a les Eleccions Generals, en una jornada que començarà amb l'obertura dels col·legis electorals a les 9 del matí i que acabarà a les 8 del vespre. Hi poden participar tots els ciutadans i ciutadanes espanyols inscrits en el cens electoral (tan residents a Espanya com a l’estranger) així com els nacionals d’altres països de la Unió Europea i d'aquells països que tinguin acord de reciprocitat i hagin manifestat la seva voluntat de votar a Espanya en les eleccions municipals.

Com a novetat, s'ha hagut de canviar d'ubicació el col·legi electoral Districte Primer Secció Primera, situat a l'entrada del Teatre Eliseu, ja que serà zona de pas per accedir a l'acte de lliurament dels Premis literaris, artístics i pedagògics que tenen lloc el diumenge a les 11 del matí, dins les Jornades Miquel Martí i Pol. Els col·legi electoral es trasllada a la planta baixa de la Biblioteca Bac de Roda i, per tant, aquelles persones censades en aquest col·legi hauran d'entrar per l'entrada de la biblioteca.

El vot, exercici del dret de sufragi, és universal, lliure, igual, directe i secret
Universal: perquè totes les persones majors d’edat en ple ús dels seus drets civils i polítics poden exercir-lo.
Lliure: perquè ningú pot ser obligat a votar.
Igual: perquè tots els vots tenen el mateix valor en la circumscripció.
Directe: perquè mitjançant el vot es designa a aquelles persones que es vol que representin la ciutadania en els assumptes públics.
Secret: perquè ningú pot ser obligat a revelar el sentit del seu vot.

Col·legis electorals a Roda de Ter
  • Biblioteca Bac de Roda - Districte Primer Secció Primera Meses A i B
  • Escola Emili Teixidor - Districte Primer Secció Segona Meses A i B
  • (Recordeu que l'escola Emili Teixidor està ubicada actualment al carrer Pèlics, a tocar de la Plaça Espanya).
  • Llar Infants - Districte Primer Secció Tercera Meses A i B
  • Escola Mare de Déu Sòl Pont - Districte Segon Secció Primera Mesa Única
Ajuntament de Roda de Ter
Pl.Major,4 | 08510 - Roda de Ter | Tel. 93 850 00 75 | Fax 93 854 09 31
En col·laboració amb: