Mida del text: 1 2 3 | Mapa del web   
 

'Jardí social', de la Residència Can Planoles, guanya el concurs de participació ciutadana 2019

Bookmark and Share
'Jardí Social' de Can Planoles 2019
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 30.07.19 09:43
Dels 6 projectes presentats, 'Jardí social', de la Fundació Residència Can Planoles, és el que ha rebut més bona acollida per part de la població rodenca en el concurs de projectes de participació ciutadana per entitats 2019.

Amb un total de 299 vots, el projecte 'Jardí social' de la Fundació Residència Can Planoles ha guanyat el concurs de projectes de participació ciutadana per entitats 2019. L'objectiu del projecte és la realització d’un jardí ocupacional, que esdevindria una oportunitat terapèutica per als residents, però a la vegada un espai social i comunitari on poder-se relacionar amb els veïns i veïnes de tota la vida.

Podeu consultar tots els resultats de les votacions AQUÍ

Aquest concurs estava adreçat a totes les entitats del poble, les quals podien presentar un projecte d'interès pel municipi, que pot consistir en un arranjament o en una actuació nova. El cost del projecte ha de ser igual o inferior a 6.500 euros. I recordem que, per primera vegada, a la votació hi va poder participar tothom, no només les entitats i associacions del poble, com succeïa en les anteriors.


EL PROJECTE 'JARDÍ SOCIAL'

A les residències de persones grans sempre s’han cobert a través del model assistencial les necessitats fisiològiques de la persona. A la Residència de Roda de Ter estem fent un pas més endavant. No només volem cobrir les necessitats fisiològiques, sinó que estem donant molta més importància a les necessitats socials de la persona, tractem a la persona com a ésser biopsicosocial, i això implica que hem de fer el màxim per cobrir les necessitats socials, les quals ja apareixen al segon esglaó de la piràmide de Maslow.

A través de la reconstrucció del jardí volem cobrir les necessitats de:
- Seguretat: aconseguir un medi físic i social on la persona se senti segura.
- Amor i pertinença: tornar-se a sentir estimat i valorat per la gent del seu entorn (veïns de Roda de Ter) a través de la pertinença del SEU jardí, que cultiven, que cuiden i que en gaudeixen i que en gaudiran la resta dels veïns com a Vila Florida.
- Estima: les persones grans també tenen la necessitat de sentir-se productives i que els hi reconeguin. El fet de cuidar el seu jardí, que és una part del poble i que tothom el veu. El fet de que els veïns els diguin que el tenen bonic i que està ben cuidat, els apuja l’autoestima.
- Autorealització: és el moment en que les persones creiem en nosaltres mateixos. Aquesta autoestima es perd al entrar a viure a la residència i és molt difícil de reconduir-lo, ja que han perdut la seva autonomia de viure sols a casa, d’anar al mercat, d’ensenyar les seves flors, d’anar a comprar, d’anar a caminar amb un grup de veïns... El fet que disposin d’un jardí adaptat, on poder tenir l’autonomia perduda que els permet cuidar-lo i sentir-se reconeguts per la gent del poble, ajuda a aconseguir que les persones se sentin bé en sí mateixes i realitzades.

“La qualitat de vida és la percepció que un individu té del seu lloc d’existència, en el context de la cultura i del sistema de valors en els que viu i en relació amb els seus objectius, les seves expectatives, les seves normes, les seves inquietuds. Es tracta d’un concepte que està influït per la salut física del subjecte, el seu estat psicològic, el seu nivell d’independència, les seves relacions socials, així com la seva relació amb l’entorn” (OMS).

Arxius relacionats


Ajuntament de Roda de Ter
Pl.Major,4 | 08510 - Roda de Ter | Tel. 93 850 00 75 | Fax 93 854 09 31
En col·laboració amb: