Mida del text: 1 2 3 | Mapa del web   
 

Primera campanya d’excavacions de l'estiu al jaciment arqueològic de l’Esquerda

Bookmark and Share
Alumnes del grau d'Arqueologia de la Universitat de Barcelona al jaciment arqueològic de l'Esquerda
Ampliar en una finestra emergent Alumnes del grau d'Arqueologia de la Universitat de Barcelona al jaciment arqueològic de l'Esquerda
Excavacions al jaciment arqueològic de l'Esquerda
Ampliar en una finestra emergent Excavacions al jaciment arqueològic de l'Esquerda
Excavacions al jaciment arqueològic de l'Esquerda
Ampliar en una finestra emergent Excavacions al jaciment arqueològic de l'Esquerda
Data de publicació: 23.07.19 10:34
Dels 25 de juny i el 5 de juliol, els alumnes del grau d'Arqueologia de la Universitat de Barcelona van dur a terme la primera de les intervencions arqueològiques de l’Esquerda programades per aquest estiu de 2019.

Durant deu dies de treball de camp, els alumnes del grau d'Arqueologia de la Universitat de Barcelona van realitzar excavacions del potent enderroc d’una part de la muralla medieval que amortitza algunes estructures anteriors, situades sobre una rampa d’accés a la poterna de la muralla medieval. Sota una capa força homogènia d’enderroc de pedres i alguns carreus, s’ha identificat un paviment de morter a tocar de la torre 3 de la muralla, que sembla definir una superfície de circulació tardana anivellant i reaprofitant l’espai cobert per un enderroc anterior.

A la part superior, a tocar de la poterna, es va poder delimitar una estructura més antiga, que encara no s'ha pogut interpretar amb certesa però que hauria tingut a veure amb el suport d’alguna estructura aèria o passera de fusta per accedir al recinte fortificat. Aquesta estructura -per ara indeterminada- sembla associada a un nivell de preparació de paviment amb petites pedres i una capa d’argila ataronjada que podria constituir un nivell de circulació fet amb terra batuda.

Les excavacions al Jaciment Arqueològic de l’Esquerda es reprendran el proper 19 d'agost.

Ajuntament de Roda de Ter
Pl.Major,4 | 08510 - Roda de Ter | Tel. 93 850 00 75 | Fax 93 854 09 31
En col·laboració amb: