Mida del text: 1 2 3 | Mapa del web   
 

Pla de desescalada

El Pla per a la transició cap a una nova normalitat
Aprovat pel Consell de Ministres el 28-04-2020

• La desescalada serà gradual, asimètrica i coordinada.


Gradual: la unitat serà la província o illa. Totes les activitats permeses es podran fer a la província o illa. Hi ha 4 fases.

FASE 0
La de preparació de la transició o desescalada, on a més de les mesures d’alleujament a tot el país (la sortida de menors i d’esport per a adults) hi haurà petites obertures d’activitat econòmica. Per exemple, restaurants, però només per a menjar per a emportar. En aquesta fase es prepararan els locals.

HORARIS PER A LES SORTIDES AL CARRER
SORTIDA A L'EXTERIOR PER FER ACTIVITAT FÍSICA
OBERTURA COMERÇOS, LOCALS I ESTABLIMENTS DE MENYS DE 400M2

FASE 1
Es permetrà a cada espai territorial (província) l’obertura d’activitats, com els petits comerços, sota estrictes mesures de seguretat, o a la restauració on podran obrir només el 30% d’ocupació de terrasses. S’inclourà un horari preferent per als majors de 65 anys. Es permetrà activitats de culte i activitats esportives, amb mesures.

CONEIX LA TEVA REGIÓ SANITÀRIA. A quina regió sanitària i en quina fase de desconfinament està el meu municipi?
MAPA de les Regions Sanitàries que avancen a la Fase 1. 18 de maig de 2020.
FASE 1: Mesures que entren en vigor.
Novetats sobre el desconfinament. Què es pot fer a les regions en la fase 1?
Restauració i hostaleria. Fase 1.
HORARIS BUS. A partir del dilluns 18 de maig de 2020 es modifica l'horari d'autobusos de Sagalés.

NOTA PER ALS RESTAURANTS:
Fins dilluns 4 de maig, els restaurants només poden entregar a domicili el menjar preparat.
A partir de dilluns 4, els clients el poden recollir al propi local.
L'entrega de menjar preparat forma part de la pròpia activitat de restaurant. Per tant, si tenen permís de restaurant, poden fer entrega de menjar al propi local.
La diferència entre restaurant i rostisseria rau en què el restaurant està condicionat per tal que t'hi puguis menjar el plat preparat allà (servei de taules, serveis higiènics, etc...) mentre que a la rostisseria només tens la opció d'endur-te'l.


FASE 2
La fase intermèdia, que permetrà obrir l’interior de locals de restauració amb un terç de la capacitat. També es permetrà obertura d’escoles, però en cas que tots els progenitors hagin de treballar presencialment. També es reobriran espais de cultura, amb un terç de capacitat, o sales de conferències, i espectacles culturals amb menys de 50 persones, i en espai a l’aire lliure amb menys de 400 persones sempre assegudes.

Avancem a la Fase 2 a partir de l'1 de juny de 2020. Què es pot fer i què no?
En la fase 2 de desescalada ja s’obren els centres educatius
HORARIS BUS. A partir del dimarts dia 2 de juny de 2020 es modifica l'horari d'autobusos de Sagalés.

FASE 3
Es flexibilitzarà mobilitat general, però amb màscara. I en l’àmbit comercial, aforament del 50% i distància mínima de 2 metres.

• Cada fase de la desescalada tindrà una durada mínima de 2 setmanes (el període mitjà d’incubació del virus), de manera que es vol que sigui d’un mínim de 6 setmanes i un màxim de 8 setmanes per a tot el territori estatal (com a màxim, doncs, a finals de juny).

• En la nova nomalitat es mantindrà les normes d’higiene fins que no hi hagi la vacuna.

• Si resulten motivades per comunitats autònomes i autoritzades pel Ministeri de Sanitat, es podran modificar els àmbits territorials (que ara són les províncies).

• La desescalada serà coordinada, i per això recaurà en el Ministeri de Sanitat.

• L’avanç d’una fase a una altra seran criteris objectius, amb un panell integral de marcadors. Ho indicaran:
  • Les capacitats estratègiques del sistema sanitari, tant en l’atenció primària com en l’atenció hospitalària i el nombre de llits UCI.
  • La situació epidemilògica a la zona.
  • La implantació de mesures de protecció a comerços, llocs de treball i espai públic.
  • Les dades econòmiques.


FASE DE REPRESA
Des del 18 de juny tot Catalunya ha superat la fase 3 amb lliure mobilitat interna a tot el territori de Catalunya. Entra en vigor l'etapa de represa, que comporta la lliure mobilitat per tot el territori de Catalunya com també poder realitzar totes les activitats sense que cap estigui prohibida, amb les condicions que s’indiquen a continuació.

Les previsions anteriors es complementen amb les dels plans sectorials d’activitats elaborats d’acord amb el que estableix el Pla de transició del confinament (ratificat pel Govern el 25 d’abril de 2020), que desenvolupen les mesures de l’etapa de represa. Inicialment, s'apliquen als plans aprovats quan havien inclòs les mesures de la fase 3 de desconfinament.

Etapa de represa
Novetats sobre les noves mesures (FASE NOVA REALITAT)

Ajuntament de Roda de Ter
Pl.Major,4 | 08510 - Roda de Ter | Tel. 93 850 00 75 | Fax 93 854 09 31
En col·laboració amb: