Mida del text: 1 2 3 | Mapa del web   
 

Gènius

La Diputació de Barcelona posa en marxa un nou portal web infantil, el Gènius.

Amb el Gènius , la Xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona vol donar un pas més enllà en l'accés a la cultura i la informació pels infants. El nou portal infantil aplega la informació i els serveis de les 210 biblioteques i 9 bibliobusos de la Xarxa i els posa a disposició dels nens i nenes les 24 hores del dia i els 365 dies de l'any.

El Gènius  s'adreça a la població infantil d'entre 6 i 12 anys, i també inclou un espai per a dues comunitats més en els apartats de Mares i pares i Escoles. Ofereix informació i serveis; espais de participació per als usuaris, que poden valorar documents i enviar als amics; accés a tràmits bibliotecaris en línia, i un espai personal on els nens i nenes poden organitzar-se i personalitzar-se els continguts que els interessen del portal.

Entre les principals novetats que aporta el nou web destaquen:

  • Informació especialitzada en el món infantil. El Gènius  engloba la informació entorn grans àrees temàtiques, oferint-la en qualsevol suport: novetats bibliogràfiques, webs recomanades, guies de lectura, activitats de les biblioteques, especials temàtics, articles de revista, enquestes....

  • Foment de la lectura. El Gènius esdevé una eina de foment de la lectura important especialitzada en temàtica infantil. Els apartats Llibres, CòmicsMúsica i Cinema incideixen especialment en aquesta funció bàsica de les biblioteques, amb recomanacions i informació de novetats. La incorporació de productes elaborats per les biblioteques, com ara les guies de lectura, acompanya també en la descoberta de la lectura.

  • Aprenem jugant. L'apartat En acció ofreix diversos jocs propis. Els usuaris infantils poden jugar, crear manualitats i enviar postals de felicitació.

  • ClubBib. El ClubBib és l'apartat personal dels usuaris infantils. Els nens i nenes poden triar les seves biblioteques preferides per rebre les seves notícies i activitats. Així mateix, també poden guardar la informació que els interessa del Gènius (una guia de lectura, la referència d'un llibre, una web recomanada...) creant-se un espai entorn als seus interessos.

  • Participació. Els documents que apareixen al Gènius (guies de lectura, seleccions de webs, especials temàtics...) poden ser puntuats pels usuaris registrats al web. A més, els usuaris també poden enviar per correu electrònic i imprimir el que més els interessa del portal.

Deixeu-vos portar per en Gènius, en PlayMe, la Valentina i en Bit, els personatges que us guiaran pels racons d'aquest nou portal. Els quatre personatges viuen a la biblioteca virtual infinita i hi viuen grans aventures. Descobriu-les!

Per gaudir al màxim de tots els serveis que ofereix el Gènius només cal disposar del carnet de la Xarxa de Biblioteques Municipals.

Amb aquest nou portal diem adéu al portal infantil Chilias que des del 1998 al 2012 ha estat la porta virtual del públic infantil a les biblioteques públiques.


Ajuntament de Roda de Ter
Pl.Major,4 | 08510 - Roda de Ter | Tel. 93 850 00 75 | Fax 93 854 09 31
En col·laboració amb: