Mida del text: 1 2 3 | Mapa del web   
 

Espai / Fons

Biblio1
Planta primera
Espai La biblioteca Bac de Roda forma part de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona. Ocupa un espai de gairebé 900 m2 distribuïts en 3 plantes, més un altell:
  • Planta baixa: servei d'informació general i préstec, àrea infantil i sala polivalent per activitats culturals.
  • Planta primera: àrea de premsa i revistes, àrea de música i imatge i zona amb fons de llibres de temàtica més lúdica com novel·les, còmics i guies de viatges.
  • Planta segona: servei d'informació, Espai Miquel Martí i Pol, la col·lecció local i el servei d'informàtica i d'accés a Internet. En aquesta planta s'hi suma un altell d'accés restringit que dóna cabuda a una part del llegat de Miquel Martí i Pol.
La Sala Polivalent és un espai municipal gestionat per la biblioteca d’ús prioritari per aquesta i per l’Ajuntament de Roda de Ter. Està concebuda per portar a terme activitats de tipus cultural, informatiu o formatiu i se cedeix a les entitats, associacions, col·lectius, particulars i d’altres organismes municipals per a fins socials, culturals, educatius i lúdics. Per reservar la sala poseu-vos en contacte amb la Biblioteca. Fons La biblioteca ofereix un fons ampli i actualitzat tant pel que fa la varietat de temes com de suports. El forma un total de quasi 19000 volums consultables que inclou llibres, DVDs i CDs, a més de 74 títols de revistes i 7 diaris. Des de la biblioteca es pot accedir al conjunt de documents a través del catàleg col·lectiu de la Xarxa de Biblioteques, anomenat Aladí, consultable també per Internet.
La Biblioteca, a més, edita guies de lectures i guies de recursos que es converteixen en fonts d’informació útils pels usuaris.

Col·lecció Local i Col·lecció Comarcal
La Col·lecció Local (CL) i la Col·lecció Comarcal (CC) són les seccions de la biblioteca formades pel conjunt de documents de temàtiques diverses que fan referència a les poblacions de Roda de Ter i Masies de Roda pel què fa a la Col·lecció Local i a Osona pel què fa a la Comarcal. També en formen part les obres d’autors nascuts a aquests municipis i a Osona o que hi estiguin vinculats, amb l’objectiu de recollir tots els materials que puguin ser útils per l’estudi de la zona tant del passat, present com del futur. La voluntat de la Biblioteca és posar a l’abast tota la informació sobre Roda de Ter i la seva àrea d’influència tant de caràcter històric com d’actualitat per satisfer les necessitats informatives dels nostres usuaris.

Espai Miquel Martí i Pol
La biblioteca Bac de Roda acull el llegat Miquel Martí i Pol amb la voluntat de difondre i potenciar la figura del poeta. Amb aquest objectiu recull, conserva i divulga tota la informació relacionada amb l’autor. L’Espai Miquel Martí i Pol està format pel Centre d’Interès Miquel Martí i Pol i el Fons Miquel Martí i Pol, ubicats a la segona planta i a l’altell de la biblioteca.

Desiderates
: Qualsevol usuari pot presentar suggeriments de compra de documents que seran valorats per la biblioteca per tal d’incorporar-los al fons. Us podeu adreçar al taulell de préstec de la Biblioteca i fer la vostra proposta o també a través del Catàleg de la Xarxa de Biblioteques Municipals i seleccioneu la Biblioteca: Roda de Ter. Bac de Roda.
Ajuntament de Roda de Ter
Pl.Major,4 | 08510 - Roda de Ter | Tel. 93 850 00 75 | Fax 93 854 09 31
En col·laboració amb: