Mida del text: 1 2 3 | Mapa del web   
 

Recollida d'olis de cuina

Contenidor d'oli
Ampliar en una finestra emergent Contenidor d'oli
4225 LITRES D’OLI DE CUINA RECOLLITS

Amb una mitjana de 180 litres cada mes, en els darrers dos anys hem aconseguit superar la quantitat de 4.000 litres d’oli recollits, que de mica en mica molts veïns han anat portant fins als 2 contenidors que tenim instal·lats al poble.

Tot i això, encara hi ha moltes llars on després de cuinar llencen l’oli per l’aigüera. Encara no som prou conscients que tan sols 1 litre d’oli a l’aigüera contamina entre 800 i 1200 litres d’aigua.
La deixalleria queda a 3 kilometres del poble, allunyada de les cases, però els dos contenidors de carrer haurien de facilitar l’acció de portar l’oli.
L’ajuntament va engegar aquest projecte pioner amb contenidors de recollida al carrer al març del 2007 i des de llavors s’han anat buidant cada 15 dies amb una mitjana d’uns 180 litres al mes.

En una fàbrica de Montmeló es transforma l’oli vegetal en biodiesel. Mitjançant un procés tecnologicament molt avançat es transforma un litre d’oli vegetal en 1 litre d’oli sense que es produeixi cap residu.

Recicloil és l’empresa que fa de nexe entre l'usuari i el procés de transformació dels olis usats en biodiesel, convertint un dels residus de més difícil gestió en un recurs energètic.
S’encarreguen de recollir els olis en uns recipients específics per dur-los després a la planta reutilitzadora.

Per tant, aquest és un llarg procés que necessita la voluntat de tots per passar del residu al recurs

Ajuntament de Roda de Ter
Pl.Major,4 | 08510 - Roda de Ter | Tel. 93 850 00 75 | Fax 93 854 09 31
En col·laboració amb: