Mida del text: 1 2 3 | Mapa del web   
 

Gats salvatges urbans

fotos gatera
Ampliar en una finestra emergent fotos gatera
I QUÈ PASSA AMB ELS GATS DE CARRER?

Actualment la Llei de protecció d’animals prohibeix els sacrificis dels gats, i com que la gent els continua abandonant, els centres de recollida es troben saturats i amb un problema seriós. La solució que defensen la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, passa per promoure la responsabilitat dels propietaris, per evitar que els gats vagin a parar al carrer, i paral·lelament, controlar mitjançant esterilitzacions els gats del carrer.
L’Ajuntament ha elaborat un Pla de control de gats salvatges urbans on es detallen les gestions encaminades a controlar la població de gats de carrer del municipi.
Quan es detecti la presència d’una colònia establerta de gats salvatges en sol urbà, s’avaluarà la necessitat de controlar el seu creixement mitjançant l’esterilització de tots els membres adults que la composen (amb la forçosa col·laboració de les persones que els alimenten, ja que altrament, no es pot garantir la captura dels gats). El nombre de gats atesos serà acordat per la Regidoria de Salut cada any.
En el cas que es tracti de gats que encara no tenen edat suficient per ser esterilitzats, es deixaran a l’espai públic on s’han trobat, fins que es pugui realitzar la intervenció.
Únicament quan la colònia suposi un greu problema per al veïnat, s’emetrà un informe tècnic i s’estudiarà la viabilitat d’un trasllat.
En el cas concret de la colònia de gats establerta al Barri del Bonamic, s’ha iniciat una experiència pilot amb l’establiment d’una estructura menjadora pels gats, amb la qual se’ls limita l’espai per fer els seus excrements. Experiències semblants s’estan portant a terme amb èxit, des de fa anys, a municipis veïns com ara Taradell.

Ajuntament de Roda de Ter
Pl.Major,4 | 08510 - Roda de Ter | Tel. 93 850 00 75 | Fax 93 854 09 31
En col·laboració amb: