Mida del text: 1 2 3 | Mapa del web   
 

Gavians

ELS GAVIANS DEL CEMENTIRI

El més important per evitar les molèsties que causen els gavians és la prevenció. Segons el tipus de teulada i sobretot depenent del lloc on vivim, tenim més o menys possibilitats de patir-los. Trien per fer el niu teulades amb poca inclinació i des de les quals s’observa una bona panoràmica (principalment del riu). Normalment, fan el niu al mateix lloc any rere any. Per tant, la millor manera d’evitar-les és posar elements a la teulada que molestin a aquest ocells, tal com s’explica al fulletó que cada any editen les regidories de Salut i Medi Ambient.

Un cop fan el niu, també es poden punxar els ous i deixar-los allà per evitar que en ponguin més. Aquestes mesures estan sent efectives al municipi, i cada any disminueix el nombre de nius. Un exemple és el de l’escola Mare de Déu del Sòl del Pont, on el passat any ja no van fer niu.

Com a excepció tenim el cas del cementiri, que reuneix totes les característiques avantatjoses per als gavians, a més de ser un lloc tranquil. Cada any hi fan niu i solen fer vols “intimidadors”, que espanten als visitants durant uns dies. En tot cas, en els darrers mesos s’han arreglat aquestes teulades i s’instal•laran elements dissuasoris per evitar que tornin a nidificar un any més.

Arxius relacionats


Ajuntament de Roda de Ter
Pl.Major,4 | 08510 - Roda de Ter | Tel. 93 850 00 75 | Fax 93 854 09 31
En col·laboració amb: