Projecció de les obres finalistes i lliurament de premis del 4t Festival Audiovisual Miquel Obiols

Última revisió 07-07-2020 18:25
25/04/2016

L'acte té lloc el dissabte 30 d'abril, a les 9 del vespre, al Teatre Eliseu. En aquesta 4a edició s'ha proposat als participants el tema dels selfie-autoretrat, en versió fotogràfica o de vídeo.

La quarta edició del Festival Audiovisual Miquel Obiols de Roda de Ter i Les Masies de Roda arriba aquest dissabte 30 d'abril, a les 9 del vespre, al Teatre Eliseu de Roda de Ter. L'acte, organitzat pel Grup Fotogràfic Roda (GFR), consisteix en la projecció de les obres finalistes d'aquest 4t certament i el lliurament de premis a les obres guanyadores. Els guanyadors s'enduran un premi de 600 euros i una obra original de l'escultor Albert Pla i la possibilitat d'assistir a una jornada de pràctiques a l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya, entre altres. Es comptarà amb l'actuació musical del grup 'Ale Ale Folk'. L'entrada a l'acte és gratuïta.

En aquesta 4a edició s'ha proposat als participants el tema dels selfie-autoretrat, en versió fotogràfica o de vídeo. Una nova orientació del certamen «després de tres anys inicials de tempteig» i buscant de dotar-lo «d'una personalitat específica», tal i com va afirmar Antoni Parareda, president del Grup Fotogràfic Roda (GFR), entitat que el convoca. El mateix escriptor, guionista i creador de programes de televisió que dóna nom al festival és qui va proposar donar-li aquest nou enfocament, i provar si d'una moda més o menys insubstancial com la de les selfies se'n pot treure més suc. Miquel Obiols, que va assistir a la roda de premsa del desembre on es van presentar les bases d'aquesta 4a edició, va recordar l'origen de l'autoretrat com «una recerca conscient del propi jo» i la forma en què alguns fotògrafs destacats l'han utilitzat al llarg del temps «per explicar la seva feina». El repte que proposa als participants és, doncs, convertir en «creació artística» aquest producte visual del que se'n fan milions cada dia. «L'autoretrat no té per què ser la cara», precisa Obiols, «sinó aquelles coses que són teves i et defineixen». Amb aquesta proposta, el festival es vol apropar també a les noves generacions, «donar al jovent un canal d'expressió artística a través de les noves tecnologies», diu Parareda. A mitjà termini, el president del GFR aspira que aquest festival —centrat fins ara en el món de l'animació en vídeo i l'stop motion— pugui situar Roda i Les Masies de Roda «en el món cultural i artístic de Catalunya».

Els participants han pogut presentar una obra per cada categoria —foto o vídeo— i van tenir temps de fer-ho fins al dia 10 d'abril. La foto, en una resolució màxima de 2.000 píxels i el vídeo, amb una durada màxima d'un minut.